петак, 12. фебруар 2016.

Spicy Cauliflower Stir Fry

Karfiol volimo na svaki mogući način, ovo je nešto novo za nas i jako nam se dopalo.


Sastojci:
1 glavica karfiola
30 ml ulja
2 čena sitno iseckanog belog luka
2 pune kašike soya sos
1 limeta
2 do 3 struka mladog zelenog luka
2 kašike ljutog sosa, koji vi volite
kriške limete za posluživanje

Priprema:
Karfiol očistiti od lišća, oprati i osušiti od viška vode.
Nožem iseći na veće cvetove i onda rukama iskidati na male cvetiće.
Beli luk sitno iseckati.
Mladi luk oprati i iseći na tanje kolutove.

U veći i teži tiganj staviti ulje da se zagreje i kad se zagrejalo dodati beli luk i karfiol i pržiti na jačoj temperaturi da karfiol malo porumeni, mešajući jer će u suprotnom beli luk da vam izgori.
Smanjiti temperaturu, dodati soya sos,sok od limete i mladi luk, ali ostaviti malo da pospete preko karfiola kad je jelo gotovo.
Pržiti oko 1 minut sve zajedno i na kraju dodati ljuti sos, sve promešati i skloniti sa vatre.
Ljutinu karfiola korigujte po vašem ukusu.

Poslužiti toplo posuto sa ostatkom mladog luka i kriškama limete. ( kod nas je bio prilog uz pečenu piletinu )


Prijatno!!!

2 коментара:

  1. Jeste zanimljivo je otkriti karfiol ovako spremljen,I ja ga volim kad je pečen, a eto en bih marila ni da je ljut :)

    ОдговориИзбриши