Lagani ručak, brzo se spremi i vrlo je ukusan.
Sastojci:
1 manja glavica karfiola250 g šampinjona
120 g pančete ili suve slanine
1 struk praziluka
2 čena belog luka
po ukusu morska so i dosta sveže samlevenog bibera
2 jaja
75 g izrendanog parmezana
1 puna kašika sitno iseckanog peršuna
1 do 2 kašike maslinovog ulja
250 g ili više, paste po izboru
prstohvat suve ili sveže majčine dušice
Priprema:
Karfiol oprati i ocediti od viška vode.U zdelu staviti karfiol, koji ste iskidali na sitne cvetiće ( za 1 zalogaj ) sipati malo maslinovog ulja, pobiberiti i posoliti i izmešati sve zajedno.
Pleh prekriti pek papirom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 do 25 minuta, u pola pečenja promešati. Ja volim da je karfdiol pečen, ali ne i karamelizovan.
Ostaviti sa strane da se ohladi.
U isti tiganj, ako nemate dovoljno masnoće od slanine dodajte 2 kašike maslinovog ulja ( ja obavezno koristim hladno ceđeno ekstra devičansko maslinovo ulje ili ulje od semenki grožđa a vi koristite koje vi imate i koristite za kuvanje i pečenje ) a ako imate dovoljno masnoće, odliti i ostaviti samo dovoljno za 2 do 3 kašike, onda vam nije potrebno maslinovo ulje,dodati sitno isečen praziluk, koji ste prethodno dobro oprali i na osrednjoj temperaturi pržiti dok luk ne omekša.
Dok se luk prži, staviti šerpu sa vodom da provri i pre nego što će voda provreti,dodati kašičicu soli i kad voda provri dodati pastu po vašem izboru i kuvati je po uputstvu proizvođača.
U upržen luk dodati sitno iseckan beli luk i pržiti da samo zamiriše i na kraju dodati šampinjone, koje ste oprali i isekli na četvrtine i pržiti ih dok voda ne uvri.Na kraju dodati prstohvat sušene majčine dušice.
Pobiberiti i pažljivo posoliti da ne presolite.
Ocediti pastu od vode, ostaviti nekoliko kašika vode sa strane.
Prijatno!!!!
videla recept i sve se smešim, evo meni recepta za igricu... kkoja lepa ideja, a mora i da je baš ukusno
ОдговориИзбришиJoj Kato moja, da ti znaš koliko recepata sa karfiolom i brokoli imam, ne smem ti ih ni poslati sve, jer bi ih bilo više od 30, poslaću ti samo neke, koje sam spremala skoro, a imam još u planu da pravim.Ljubim te.
ОдговориИзбришиEto kako nekoliko sastojaka promeni tradicionalno obično jelo u nešto posebno.Bravo Zoki
ОдговориИзбришиMilice ovo je odlicno, probacu sa quinoa I bez pancete kao vegeterijansku opciju...
ОдговориИзбришиHvala ti milice moja...ovu pastu koju sam koristila je pravljena od quinoe, našla sam je u Costco i meni se jako sviđa a što se tiče pančete, možeš i bez nje.
Избриши