Ako kuvate pirinač dugog zrna, skluvajte malo više da imate za još jedan ručak.
Sastojci: 2 x 500 ml skuvanog pirinča dugog zrna, 200 g pečene šunke ili 150 g slanine, 4 jaja, 30 do 45 ml maslinovog ulja, 2 manje šargarepe isečene na kockice, 1 glavica sitno iseckanog crnog luka, 100 g odmrznutog graška, 4 čena belog luka, 3 kašike soya sos, seckani mladi luk, peršun
Priprema: Pirinač skuvati dan ranije i ostaviti u frižider preko noći.
Važno je da pirinač odstoji da se osuši, jer ako ovo jelo pravite sa toplim pirinčem napraviće se kaša, ili koristite pirinač koji vam je ostao od prethodnog ručka.Ako hoćete da skuvate pirinač istog dana, može i tako...skuvajte 500 ml pirinča sa 1 l vode, ocediti od viška vode, rasprosti suv pirinač u neku tepsiju, prekriti kuhinjskim papirom i staviti u zamrzivač za 15 do 20 minuta, samo da se dobro ohladi ali ne da se i zamrzne.
Umutiti jaja viljuškom i dodati u tiganj i ispržiti, stalno mešajući.
Sipati u tanjir gde vam je šunka / slanina, i držati da vam je toplo.
Dodati još jednu do dve kašike ulja, zagrejati i dodati sitno iseckan luk i šargarepu, koju ste isekli na male kockice i pržiti sve zajedno dok luk i šargarepa dobro ne omekša i dodati na kraju beli luk, koji ste isekli vrlo sitno i pržiti sve zajedno dok beli luk ne zamiriše.
Vratiti u tiganj ispržena jaja i šunku / slaninu preliti sa soya sosom i kašikom ulja od kikirikija ( ako nemate to ulje dodajte kašiku maslinovog ulja ) izmešati, posoliti i pobiberiti po ukusu, posuti sa sitno iseckanim mladim lukom i peršunom i poslužiti toplo.
Ja sam u moj tanjir dodala i malo tucane ljute paprike.
Prijatno!!!!
Ovo obavezno iprobavam. Obožavam pržrnu rižu.
ОдговориИзбришиHvala, volimo je i mi.
Избриши