Ne bih mogla da vam opišem ovo jelo, najslilčnije mi je sarmi od slatkog kupusa, ali opet to nije, jer ima sastojke koji ne koristimo za sarmu...
Sastojci: 1 kg kupusa, 1 veća glavica krupnije sečenog crnog luka, 4 čena sitno iseckanog belog luka, 500 g mesa za sveže kobasice, 450 g seckanog paradajza iz konzerve, pola glavice sitno iseckanog karfiola, 2 kašike maslinovog ulja ili ghee, 1 puna kašičica italijanskog začina, po ukusu: so, biber, suvi začin, 1 kašičica dimljene crvene paprike, 2 pune kašike sitno iseckanog peršuna, 1 / 2 kašičice ili po ukusu tucana ljuta paprika, 2 pune kašike ajvara, 200 ml vode ili supe
Priprema: Ako imate da kupite meso za sveže kobasice, koristite to meso, ako ne, kupite sveže kobasice, raseći crevo u kom je meso i izvaditi meso.
Može da se koristi i obično meso po vašem izboru, ja više volim meso za sveže kobasice jer mi je ono baš lepo začinjeno, znači, imate izbora.
Može da se koristi i obično meso po vašem izboru, ja više volim meso za sveže kobasice jer mi je ono baš lepo začinjeno, znači, imate izbora.
Ja nemam krčko ( to mi je sledeće na spisku da kupim, ali se bojim da ga neću mnogo koristiti i da ćemi samo zauzimati dragoceno mesto ) pa sam koristila zemljanu šerpu sa poklopcem.
Kupus iseći na malo veće kocke.
Meso rastresti rukom.
Staviti sve sastojke, osim peršuna u šemljanu šerpu i pažljivo sa vašim rukama ili velikom kašikom izmešati zajedno.
Ajvar rastvoriti u 200 ml supe ili vode i preliti preko kupusa. Ako kojim slučajem koristite meso, koje je masnije, koristite manje vode, da vam jelo ne bude preretko.Debljom folijom pokriti šerpu i dobro ušuškati sa svih strana i na kraju poklopiti sa poklopcem i staviti u rernu i kuvati oko 3 do 4 sata na 180°C. Jednom, u toku krčkanja, otklopiti, promešati i ako vi volite da imate malo više tečnosti, dodajte još, ali vam ja ne bih preporučila.
Ako koristite krčko, onda krčkati na low oko 8 sati ili na high oko 3.5 do 4 sata.
Pred sam kraj dodati seckani peršun, promešati i poslužiti sa kiselim mlekom ili gustim grčkim jogurtom a može i bez.
Prijatno!!!!
Нема коментара:
Постави коментар