субота, 13. октобар 2018.

Kupus sa mlevenim mesom

Ne bih mogla da vam opišem ovo jelo, najslilčnije mi je sarmi od slatkog kupusa, ali opet to nije, jer ima sastojke koji ne koristimo za sarmu...


Sastojci:  1 kg kupusa, 1 veća glavica krupnije sečenog crnog luka, 4 čena sitno iseckanog belog luka, 500 g mesa za sveže kobasice, 450 g seckanog paradajza iz konzerve, pola glavice sitno iseckanog karfiola, 2 kašike maslinovog ulja ili ghee, 1 puna kašičica italijanskog začina, po ukusu: so, biber, suvi začin, 1 kašičica dimljene crvene paprike, 2 pune kašike sitno iseckanog peršuna, 1 / 2 kašičice ili po ukusu tucana ljuta paprika, 2 pune kašike ajvara, 200 ml vode ili supe

Priprema:  Ako imate da kupite meso za sveže kobasice, koristite to meso, ako ne, kupite sveže kobasice, raseći crevo u kom je meso i izvaditi meso.
Može da se koristi i obično meso po vašem izboru, ja više volim meso za sveže kobasice jer mi je ono baš lepo začinjeno, znači, imate izbora.

Za ovo jelo se koristi krčko ( slow cooker ) ili malo veća zemljana šerpa.
Ja nemam krčko ( to mi je sledeće na spisku da kupim, ali se bojim da ga neću mnogo koristiti i da ćemi samo zauzimati dragoceno mesto ) pa sam koristila zemljanu šerpu sa poklopcem.
Kupus iseći na malo veće kocke.
Meso rastresti rukom.

Staviti sve sastojke, osim peršuna u šemljanu šerpu i pažljivo sa vašim rukama ili velikom kašikom izmešati zajedno.
Ajvar rastvoriti u 200 ml supe ili vode i preliti preko kupusa. Ako kojim slučajem koristite meso, koje je masnije, koristite manje vode, da vam jelo ne bude preretko.
Debljom folijom pokriti šerpu i dobro ušuškati sa svih strana i na kraju poklopiti sa poklopcem i staviti u rernu i kuvati oko 3 do 4 sata na 180°C. Jednom, u toku krčkanja, otklopiti, promešati i ako vi volite da imate malo više tečnosti, dodajte još, ali vam ja ne bih preporučila.
Ako koristite krčko, onda krčkati na low oko 8 sati ili na high oko 3.5 do 4 sata.
Pred sam kraj dodati seckani peršun, promešati i poslužiti sa kiselim mlekom ili gustim grčkim jogurtom a može i bez.


Po želji, ko voli,može dadati i vrlo malo sitno iseckanog suvog mesa ili slanine.


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар