петак, 21. децембар 2012.

Zapečeni krompir s jajima

Za sve vas, koji nemate puno vremena, evo jednog finog i brzog ručka



Sastojci:

6 velikih krompira
6 šnita slanine
6 jaja
60 g putera
po ukusu so,biber
malo seckanog peršuna

Priprema:

Oljuštiti krompire i spustiti ih u slanu ključalu vodu i kuvati ih 5 minuta. Ocediti ih i osušiti,zaviti svaki krompir u šnitu slanine i naređati u pleh,koji ste postavili papirom za pečenje i peći ih oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 175*C ili čak i kraće.

Skinuti ispečenu slaninu sa krompira i pažljivo ih izdubiti sa kašičicom,posoliti i pobiberiti i u svaki staviti po malo putera. Pazite da napravite dovoljno veliko udubljenje da može da stane jaje. Razbiti po jedno presno jaje, posoliti vrlo malo po ukusu i pobiberite i vratite u rernu i peći dok se jaje ne ispeče, oko 5 minuta.( Po želji slaninicu izmrviti i staviti na dno izdubljenog krompira ili posuti preko krompira i jaja )

Poslužiti tople sa salatom po vašem izboru.

punjeni krompir sa jajetom 009 

Prijatno!!!!!

2 коментара: