Ja sam se "zaljubila" u Marokansku kuhinju i dugo, posle završene igrice, ću biti u njoj...toliko lepih recepata a sve ono što volimo.
Sastojci: 6 do 10 tanjih šargarepica,soli po ukusu,sok 1 veće pomorandže oko 65 ml,30 ml ili 2 kašike soka od limuna,1 kašičica mlevenog cumina,1 kašičica mlevenog bibera,1 do 2 čena pasiranog belog luka,50 ml maslinovog ulja,2 pune kašike sitno iseckanog korijandera ili peršuna,nana za garniš, ne mora
Priprema: Gledajte da su vam šargarepe iste veličine da bi se ravnomerno skuvale. Oljuštiti ih i oprati i u posudu, u kojoj vam mogu stati cele šargarepe, ( može veći tiganj ) naliti sa vodom, samo da ih prekrije, dodati prstohvat soli i kuvati do ne omekšaju, ali ih nemojte prekuvati, nego da imaju malo hrskavosti kad se jedu.
Prijatno!!!!
Probacu i ovo, veoma primamljivo, zvuci neodoljivo :)
ОдговориИзбришиMi volimo sve vrste salate, a ovo mi može biti i večera.
ИзбришиDraga Zorice upravo sam napravila ovu salatu i naravno nisam izdžala da je odmah ne probam. Malo sam bila skeptična da li će posle kuvanja beli luk da se oseti, ali sad vidim bez razloga. Spoj narandže, limuna, belog luka i svih ostalih začina je neopisiv uz polu kuvanu šargarepu pun pogodak. Ja sam oduševljena. Čekam da mi se muž probudi da čujem njegov. Puno pozdrava Aleksandra Ivošević
ОдговориИзбришиAleksandra, nadam se da će se mužu dopasti, nama jeste i mi salate i šargarepe volimo...Hvala tebi puno, draga moja i prijatno da vam je.
Избриши