Znam da svi znate kako napraviti pitu sa jabukama, višnjama, bundevom..znam i ja, ali najveći razlog pisanja ovog recepta je za nas, koji nemamo vaše kore, ili ne razvlačimo ih uvek. Mi, ovde u Kanadi muku mučimo sa korama,retko kada da možemo da nađemo da su dobre.Ja sam pre 2 - 3 godine našla odlične kore i kupovala sam ih dok ih je žena pravila, razbolela se i na veliku žalost,nije više sa nama.Sasvim slučajno sam otkrila ženu, poreklom Ruskinja, ali je živela u Srbiji i tamo naučila da pravi kore..kupim ja i od nje ali su mi njene kore, kad se ispeku žilave i baš sam razmišljala kako da napravim pitu a da mi kore ne budu žilave i dođoh do neke solucije...Možda će ovo nekom da pomogne.
Sastojci: 500 g kora za pitu,po ukusu jabuke,višnje, bundeva a može i za slane pite, meso, sir,1 jaje,100 ml kefira / jogurta,50 ml ulja,50 ml gazirane vode,100 g šećera,100 g griza,1 kesica vanile
po ukusu; cimet, suvo grožđe
Priprema: U zdelu umutiti jaje, dodati kefir / jogurt, ulje i gaziranu vodu i ako pravite slatku varijantu dodati vanilu u masu i sjediniti sve zajedno. Masa treba da bude ređa, u slučaju da je malo gušća, dodajte još kašiku dve gazirane vode.
Jabuke oljuštiti, očistiti i izrendati. Ja obično koristim 2 jabuke za 3 kore. U mom pakovanju je 12 kora, što znači trebaju mi 8 jabuke, osrednje velilčine. ( ja sam koristila granny smith jabuke )
Vidim i ti mučiš istu muku, i kod nas se kore ne mogu nači. A ove izgledaju odlično!
ОдговориИзбришиTo je jedino što mi zaista nedostaje, sve drugo se može naći...bile su neke bosanske jufke, ali nisu uopšte bile dobre, suve, da suvlje ne mogu da budu, kupila sam ih jednom i nikad više..ove što kupujem, za sada su dobre, ali ih nema u mom mestu već nekih 150 km i ko da ide da ih kupuje tamo...Pozdrav, draga moja Dubravka.
Избриши