Happy Valentine Day!!!
Srećan vam dan Zaljubljenih!!!!
Idealno predjelo za slave a može da vam bude i lagani ručak, uz neku salatiu, ili večera.
Srećan vam dan Zaljubljenih!!!!
Idealno predjelo za slave a može da vam bude i lagani ručak, uz neku salatiu, ili večera.
Sastojci: 6 belanaca, 90 g brašna,30 g mlevenog maka, 30 g ne mlevenog maka, 1/2 kašičice soli,
Sastojci za fil: 350 g krem sir, 200 g kravljeg, masnijeg sira, 1/4 kašičice belog luka u prahu, 100 g sitno iseckanog sušenog paradajza ili maslinki, zelenih i crnih, sitno iseckanih, 50 do 75 g kisele pavlake.2 struka mladog luka ( ne mora )
Za ukrašavanje: sitno seckan peršun, listići peršuna, sitno izrendan parmezan
Priprema:
Polovinu maka samleti i dodati u brašno, takođe dodati mak, koji nije samleven i izmešati sve zajedno.
Belanca, sobne temperature umutiti sa solju u šne.
Dodavati po malo brašno sa makom u šne i spatulom sjediniti, nežnim pokretima.
Pleh, veličine 33cm X 25cm, ili sličnih veličina, podmazati sa malo ulja i posuti brašnom.
Sipati pripremljenu masu u pleh, poravnjati i peći u prethodno zagrejanoj rerni ,na 180°C oko 7 do 9 minuta, pazite da ga ne prepečete, prilikom motanja će vam popucati. ( ako hćete da je rolat deblji, onda peći u manjem plehu.
Ispečen rolat prevrnuti na kuhinjsku krpu i zaviti u rolat. Ostaviti da se potpuno ohladi.
Dok se rolat hladi pripremiti fil.
U zdelu za mućenje staviti krem sir, sobne temperature, kravlji masniji sir i kiselu pavlaku, dodati beli luk u prahu i umutiti sve zajedno. Na kraju dodati sušeni paradajz, ali ne onaj koji je bio u ulju, ja sam imala onaj koji je bio u ulju i dobro sam ga ocedila u nekoliko kuhinjskih papira.Umesto sušenog paradajza, možete staviti sitno iseckane zelene i crne maslinke.
Pre nego što dodate sušeni paradajz, odvojiti jedan deo za premazivanje rolata odozgore.
Peršun sitno iseckajte a ostavite i neke lepe listiće za ukrašavanje.
Razviti rolat, premazati sa pripremljenom kremom od krem sira, posuti sa sitno iseckanim mladim lukom, ako ga nemate i ne mora, ovo je mnogo više radi kontrasta boja, možete posutri i sa krupnije sečenim peršunom. Zaviti u rolat.
Premazati odozgore sa odvojenim delom fila, posuti sitno iseckanim peršunom, preko izrendati sitno parmezan sir i ukrasiti listićima peršuna, ili kako vi već volite.
Ostaviti da se dobro rashladi a fil stegne. Najbolje je pripremiti veče pre.
Ovaj rolat je fiolovan i ostavljen da stoji sat vremena i sečen je, mi smo imali goste pa nisam mogla da čekam da se fil stegne.
Zato prvo staviti 50 g kisele pavlake, pa ako vam je fil pregust, dodati još, ali ne previše.
Zato prvo staviti 50 g kisele pavlake, pa ako vam je fil pregust, dodati još, ali ne previše.
Poslužiti uz pivo ili belo vino.
Prijatno!!!!
Ovo izgleda fenomenalno!
ОдговориИзбришиTako mi je drago, draga moja Kato, da ti se dopada.
ИзбришиOdlican Zorice, volim sve sa susenim paradajzom!
ОдговориИзбришиJoj i mi, i nama nikad njega dosta, koliko god da ga ostavim za zimu, to je prvo što pojedemo. Hvala ti puno, draga moja Svetlana.
ИзбришиŠto da kažem? PRELJEPO
ОдговориИзбришиHvala ti puno, draga moja FB prijateljice.
ИзбришиJedva cekam da ga napravim
ОдговориИзбриши