Pripremili smo marokanski začin, sad da počnemo i da ga koristimo. Ja sam prvo pripremila pečeni krompir i to nam je bila lagana večera, a vama može da bude i odličan prilg uz meso.
Sastojci: 1 kg krompira,30 ml maslinovog ulja, 1 1/2 kašika marokanskog začina Ras el Hanout,1 kašičica tostiranih semenki susama
i još: crème fraîche ili kisela pavlakaPriprema:
Zagrejati rernu na 200°C.
Krompir oprati i oljuštiti, ako koristite mladi krompir i ne morate da ga oljuštite ali ga dobro oprati sa četkicom za krompir.
Več pekač premazati sa malo ulja.
Krompir iseći na polovine ( kod mene je krompir bio veliki i ja sam ga sekla na manje komade ) preliti sa maslinovim ulje i izmešati, posuti sa začinom i još jednom izmešati. ( ako volite da je malo slanije, možete još malo posoliti )
Staviti da se peče i peći oko 45 minuta ili dok vam ne porumeni u polu pečenja okrenuti krompir da porumeni i sa druge strane.
Dok se krompir peče, na suvom tiganju istostirati semenke susama, ali pazite da vam ne izgore.
Pečen krompir sipati na oval, posuti sa tostiranim susamovim semenkama, i manjim listićima nane. ( ja nisam imala manje listiće pa sam stavila koje sam imala, ako ih nemate i vi, grubo iskidati listove na manje komadiće )
Kronmpir poslužiti topao sa crème fraîche ili kiselom pavlakom ( može i sa manjim procentom masnoće )
Prijatno!!!!
Zar nije interesantno kako obične namirnice kao npr krompir dobiju skroz drugu dimenziju i ukus kad se začine..
ОдговориИзбришиJeste Dubravka a ja sam ta, koja voli svašta da isproba a tako]e sam i velika srećnica, što će i moj muž jesti zajedno sa mnom. Topli pozdrav.
ИзбришиKao 100% Hercegovka, volim krompir na svaki nacin i veoma je zastupljen kod mene u kuhinji :) A ovaj tek treba da isprobam ;)
ОдговориИзбришиDraga moja Lela, ja nisam Hercegovka, ali krompir volim najviše od svih namirnica i na koji god bilo način. Unapred tebi hvala i topli pozdrav.
ИзбришиYum,...krompir svi volimo!
ОдговориИзбришиHvala ti, draga moja Jasna...Topli pozdrav
ИзбришиИзглеждат много, много вкусни!
ОдговориИзбришиThank you so much, my dear Iliana and thank you for stopping by.
Избриши