Meni je ovo bio odličan lagani ručak, vama može da bude večera ili prilog uz meso po vašem izboru.
Sastojci za preliv: 15 ml ili 1 kašika maslinovog ili ulje od semenki grožđa,15 ml ili 1 kašika belo balsamico ili vinsko sirće / ocat,15 ml ili 1 kašika sok od limuna,1 kašičica Dijon senfa,po ukusu so i sveže samleven biber,1 mala kašičica sitno iseckanog peršuna
Priprema:
Komorač očistiti od spoljnih listova i odseći tvrde drškice. Oprati i osušiti. Sačuvati listiće. Iseći na pola.
Pomorandže nožem oljuštiti koricu i onaj beli deo oko pomorandže. Nožem iseći "meso" između membrana.Ljubičasti luk očistiti, ako je glavica veća, treba pola, ako je manja, onda može i cela.
Sastojke za preliv staviti u manju zdelicu i umutiti sve zajedno.
Umutiti ponovo preliv i sipati sa malom kašičicom preko salate.
Poslužiti odmah ili rashladiti pre služenja.
Prijatno!!!
Jako volim komorač i ovo je sasvim novi način kako ga jesti. Usudim li se, pitanje je sad????
ОдговориИзбришиAko ga voliš, volećeš i ovu salatu...Ja volim sve salate a meni je ovo bilo vrlo zasitno.
ИзбришиFantastična kombinacija. Šteta što komorač ( kao i još neko povrće) nema mesto u kuhinji, koje zaslužuje.
ОдговориИзбриши