Ne znam da li je mogu nazvati tortom, kako god da se zove tako je ukusno da smo zaista uživali u njoj.
Zahvaljujući prijatelju mog muža, koji je ovaj recept "zalepio" na zid na FB smo isprobali ovo fino jelo.
Dragiša, hvala:))
Sastojci:
desetak parčadi hleba
4 jaja
250 g sitno iseckane šunke
200 g izrendani Gouda sir
pola struka praziluka
po ukusu so i biber
Priprema:
Najbolje je da imate dublju četvrtastu vatrostalnu zdelu,koju ćete
obložoti sa suvom slaninom koju ste isekli na što tanje šnite. ( ja sam
je već kupila ovako isečenu, takođe možete koristiti ćureću ili pileću
slaninu )
U jednu širu posudu umutiti 4 jaja sa malo soli i bibera.
Hleb iseći na 1cm debele parčiće.
Sir izrendati i ostaviti sa strane.
Praziluk, samo svetlo zeleni i zeleni deo dobro oprati i iseći na tanke šnitice i njega ostaviti sa strane.
Hleb iseći na 1cm debele parčiće.
Sir izrendati i ostaviti sa strane.
Praziluk, samo svetlo zeleni i zeleni deo dobro oprati i iseći na tanke šnitice i njega ostaviti sa strane.
Svako parče hleba umočiti sa obe strane u umućena jaja i ređati preko
slanine, možete ih stavljati da se poklapaju malo, ako imate gde prazno
mesto, otkinuti od parčeta hleba deo,umočiti u jaja i ugurati tamo gde
je prazno.
Preko hleba posuti sitno iseckanu šunku svuda da prekrije hleb.
Preko šunke staviti sitno iseckan praziluk ( u originalnom receptu ga nema, ali meni je mnogo lepši ukus sa njim, ako ne volite nemojte ni stavljati ) a preko luka obilato posuti sa izrendanim sirom.
Preko hleba posuti sitno iseckanu šunku svuda da prekrije hleb.
Preko šunke staviti sitno iseckan praziluk ( u originalnom receptu ga nema, ali meni je mnogo lepši ukus sa njim, ako ne volite nemojte ni stavljati ) a preko luka obilato posuti sa izrendanim sirom.
Ponovo umakati parčiće hleba i ređati
preko sira isto kao što ste naređali i prvi sloj.Ako vam ostane malo
jaja slobodno prelite preko hleba.
Pokriti sa ostatkom slanine.
Pokriti sa ostatkom slanine.
Zagrejati rernu na 175-180*C i peći dok vam fino ne porumeni.
Po želji je možete i prevrnuti da vam se zapeče i donji deo, ali ne morate.
Po želji je možete i prevrnuti da vam se zapeče i donji deo, ali ne morate.
Pa, sta reci... Odlicno izgleda, a i Dragisa ima dobro oko:))) Ja bih se u ovom utopila. Ma, ne smem ni da pomislim, odmah dobijem 2 kg više:)))
ОдговориИзбришиVeruj mi da nećeš...pojedi koliko voliš i onda i šetnju...garantujem da nećeš dobitri ni g...Hvala Nale moja.
ИзбришиOvo je super, a verujem da je i preukusno s obzirom da ima sve što volim kao nadev :)
ОдговориИзбришиOlja.....ukus joj je fenomenalan, meni je baš praziluk dao taj šmek koji volim....a i slaninica.Topli pozdrav.
ИзбришиWhat a simple and brilliant idea, Zoki! Amazing and practical! Lovely evening from me :)
ОдговориИзбришиTiKi, thank you so much...this is very easy to make but taste is ti die for it. Hugs, my friend:))
ОдговориИзбришиJako mi se svidja, bas dobar receptic.:)))
ОдговориИзбришиHvala ti, draga moja Lana i radujem se da ti se tortica dopada. Nas je oduševila i izgledom i ukusom.Topli pozdrav.
Избришиmeni je fantastično...samo, pileća slanina? ili ćureća? nema toga ovdje....
ОдговориИзбришиSnježana, koristi slaninu koju imaš...ima onih koji ne jedu svinjetinu i oni mogu da koriste ovu drugu slaninu ( mada nije isto ). Topli pozdrav.
ИзбришиOdličan recept
ОдговориИзбриши