понедељак, 13. јануар 2014.

Gibanica na domaći način

 Ne znam da li neko voli pite, gibanice i testa koliko moj mlađi sin ...svaki put kad dođe prvo gleda ima li neka slana pita a o bureku i da ne pričam...Ovu pitu sam pravila za Božić i nestala je brzinom svetlosti.Probajte je i vi....

Recept šaljem našoj ovomesečnoj domaćici Mateji sa bloga M's Bakery kao ulaznicu za blogersku igricu,koju je pokrenula monsoon " Ajme, koliko nas je " koja nam je zadala temu,jogurt.


Sastojci:

500 g kora za pitu
3 jaja
350 ml jogurta
150 ml ulja
275 g brašna
16 g praška za pecivo
1 kašičica soli
300 do 400 g feta sir
susam

Priprema:

Umutiti jaja, dodati ulje i jogurt. Izmešati brašno, prašak za pecivo i so i sve to sjediniti sa mikserom.( imaćete dosta gustu smesu )

U mom pakovanju ima 12 kora i dosta su veće od vaših kora ( u originalnom receptu nije navedena kolika je čaša, ja sam koristila naš cup  = 250 ml  i bilo mi je dovoljno bez imalo viška smese ) podeliti kore na pola i prvu koru staviti na radnu površinu premazati sa dve tri kašike smese,staviti drugu koru preko i nju premazati i tako uraditi sa svih 6 kora. Na zadnju, premazanu koru, izmrviti pola količine sira i zaviti u rolat ali podviti ivice prema unutra, mada ne verujem da će išta iscuriti jer smesa je dosta gusta.

Pleh prekriti papirom za pečenje i staviti prvi rolat.
Uraditi tako isto i sa preostalih 6 kora,zaviti u rolat i staviti i njega na pleh.

Premazati oba rolata sa malo smese,posuti sa susamom i staviti u hladnu rernu,uključiti na 175*C i peći dok vam fino ne porumeni oko 45 minuta.

Prohladiti i poslužiti.


 ( na ovoj slici pita je već hladna, i tako hladna je fantastična i pojedena u slast )

Prijatno!!!!!

Svima vama koji slavite Novu Godinu, neka vam je srećna i berićetna!!!!

 

13 коментара:

  1. Neka je i tebi Srecna Zorice.Hvala za nov recept.Bice isprobano.Sve najlepse iz naseg Pozarevca:))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Cale...pita je izuzetno lepa i pozdrav tebi. Baš bih volela da ponovvo dođem u Požarevac, možda jednog dna ( tamo, na moju žalost, nemam više nikog )

      Избриши
  2. Happy New Year, Zoki, I wish you all the best, my dear friend! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Thank you, my dear friend. I do not know if you celebrate New Year today, if you do, I wish you happy one. Hugs and kisses.

      Избриши
    2. No, we celebrate it on 31st december, but I wanted to wish you a very happy 2014! :)

      Избриши
  3. Zorice divno izgleda ova gibanica volim kada je ovako šupljikava,a i moji su veliki obožavatelji..sretna vam Nova godina draga Zoko,veliki pozdrav!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno, Nelyce moja i nama se ova gibanica jako dopala ( mi smo uspeli da je probamo ) moraću je ponoviti uskorio.Topli pozdrav draga moja Nely.

      Избриши
  4. Одговори
    1. Jako fina i ukusna i deluju kao da su domaće kore. Imam i ja još jednu pitu na ovaj način negde među mojim receptima ovde samo je malo drugačija.Srećna Nova pravoslavna godina!!

      Избриши
  5. Ja bih se brzo složila sa tvojim sinom, rijetko što toliko volim kao gibanice sa sirom i burek, odlično mi izgleda i zvuči i vjerujem da je brzo nestala.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. joj Branka i ja, ali samo dok su vruće, posle mi više nije interesantno.Od srca ti hvala i topli pozdrav.

      Избриши
    2. Ja vec postavih komentar na ovo i bas sam pomislila da sam uzela prvo parče.Nekim čudom se en pojavi.E pa neće da može.Hoću i ja ! Pita je fantazija i praviću sgurno.Svaka ti čast i svaki put se obradujem kad ovde svratim.I uejdno tebi i tvojoj porodici)(lucky them to have you and not only for coocking),poželim sve dobro i lepo

      Избриши
    3. Samo ti uzmi, draga moja Džoli i posluži se...ako treba za tebe pravim ponovo. Topli ti pozdrav šaljem.

      Избриши