четвртак, 3. април 2014.

Piletina "Kiev"

Piletinu volimo na svaki mogući način..


Sastojci:


     4 kašike omekšalog putera
     4 čena pasiranog belog luka
     1 kašika sitno seckanog peršuna
     1 kašika sitno seckanog oregana ili 1/2 kašičice suvog
     4 komada pilećih grudi
     po ukusu vegetin papar mix ili običan,sveže mleveni biber i soli
     1 kašika dižon senfa
     85 g hlebnih mrvica, ja sam koristila od integralnog hleba
     2 jaja
     3 kašike rendanog parmezana
     4 kriške limuna, za dekoraciju i nekoliko listića peršuna


Priprema:

Puter ostaviti u posudicu da omekša, dodati sitno seckani peršun i oregano, pasirani beli luk,pobiberiti i posoliti po ukusu i sve dobro sjediniti.

Pileće grudi staviti u kesu i istući da vam bude tanko i podjednake debljine i svaki komad sa unutrašnje strane premazati sa malo dižon senfa, ako imate vegetu papar mix povegetiti sa obe strane, ako nemate možete staviti običnu vegetu sa malo bibera.


Na svaki komad piletine staviti po kašiku putera sa začinima  i uviti sa svih strana. Pričvrstiti čačkalicama da vam fil ne iscuri.


Prvo zamočiti u umućena jaja pa u prezle, koje ste pomešali sa rendanim parmezanom.Staviti sva 4 komada na tanjir i ostaviti u frižider oko pola sata da odstoji. Kada ih izvadite ponovo ih umočiti u jaja i na kraju ponovo u prezle.



Piletinu kratko propržiti u tiganju i staviti u rernu, koju ste zagrejali na 190*C i peći oko 30 minuta.


Poslužiti sa pečenim krompirićima i povrćem kuvanim na pari.


 Prijatno!!!!!

8 коментара:

  1. Savršeno :) Zoko, svrati do mog bloga http://kcbyjafi.blogspot.com/2014/04/omiljena-peciva-nasih-blogerki.html, u toku je igra blogerki :)

    ОдговориИзбриши
  2. I ja uvek pravim Kijev sama ,bude mi mnogo ukusniji nego da kupim.A bilo bi I glupo pored tolikih kokosaka koje kljucaju po basti da kupim meso.Fantatsicno si ga punila.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da ti samo znaš kako ti ja zavidim na tim kokama koje kljucaju po dvorištu. Uh to meso kad se jede, lepi se za prste.Hvala ti punooooo.

      Избриши
  3. Odlično ! I ja sam ljubitelj piletine, a u ovakvim kombinacijama postaje mi još draža, ovo odmah bilježim i obavezno isprobavam !

    ОдговориИзбриши