Moj muž nije ljubitelj pizze, nemam pojma zašto a ja je volimmmmmmmmmmmmm...nađoh način kako da ih jedemo zajedno. Jedne su sa pestom od bosiljka, druge su sa ajvarom a sve zajedno imaju sušeni paradajz, gouda sir i sitno iseckanu šunku....svašta se u njih može staviti.
600 g brašna za hleb
7 g suvog ili 20 g svežeg kvasca
1 kašičica šečera
100 ml maslinovog ulja
1 jaje
1 kašičica soli
125 ml toplog mleka
130 ml mlaćenice ili jogurta
Za punjenje:
1 kašičica soli
125 ml toplog mleka
130 ml mlaćenice ili jogurta
Za punjenje:
pesto od bosiljka
ajvar
sušeni paradajz
gouda ili mozzarella sir
sitno iseckana šunka, kobasica, maslinke,šampinjoni.....
Priprema:
U vanglicu prosejati brašno, dodati so, ulje,jaje,mlaćenicu i narasli kvasac i mikserom,sa spiralnim nastavcima umesiti testo.
Pobrašniti radnu površinu,isipati testo i doraditi ga rukama,trebate dobiti po malo lepljivo i meko testo.
Pobrašniti vanglicu,oblikovati testo u loptu,staviti ga u vanglicu, malo i testo pobrašniti,pokriti sa providnom folijom i ostaviti da testo raste oko pola sata.
Na pobrašnjenu površinu istresti testo i podeliti na manje loptice, oko 90 g teške. Ove kifle su malo veće, ako hoćete manje, podelite na više manjih loptica, ja sam dobila 12 kiflice.
Svaku loptucu rastanjiti oklagijom u tanji i veći trougao sa užom stranom da je malo obla.
Premazati sa malom kašičicom pesta od bosiljka ili ajvara,( ako imate domaći ili kupljen, potpuno je sve jedno ) staviti isečen sir na štapiće, preko staviti parče sučenog paradajza,ako je bio u ulju, malo ocediti i pokupiti višak masnoće sa kuhinjskim papirom, jer će inače biti premasno, već imate ulje i u pestu i u ajvaru i na kraju dodati sitno iseckanu ili izrendanu šunku.
Preklopoiti gornji deo testa preko fila, bočne stranice uviti prema unutra i zaviti u kiflicu.
Tako uraditi i sa preostalim testom.
Premazati sa malom kašičicom pesta od bosiljka ili ajvara,( ako imate domaći ili kupljen, potpuno je sve jedno ) staviti isečen sir na štapiće, preko staviti parče sučenog paradajza,ako je bio u ulju, malo ocediti i pokupiti višak masnoće sa kuhinjskim papirom, jer će inače biti premasno, već imate ulje i u pestu i u ajvaru i na kraju dodati sitno iseckanu ili izrendanu šunku.
Preklopoiti gornji deo testa preko fila, bočne stranice uviti prema unutra i zaviti u kiflicu.
Tako uraditi i sa preostalim testom.
Zavijene kiflice staviti na pleh, koji ste prekrili sa papirom za pečenje.
Pokriti sa providnom folijom i ostaviti da se testo diže još pola sata.
Zagrejati rernu na 185*C.
Naraslo pecivo premazati sa malo otoljenog putera ipeči oko 20 do 25 minuta, dok vam ne porumene.
Poslužiti sa sokom ili hladnim pivom.
Prijatno!!!!!
Divno deluju i u jednoj i u drugoj varijanti!
ОдговориИзбришиdeje ideje uvek nešto novo.Neumorna si.Prelep recept
ОдговориИзбришиVery rich pizza rolls! I will steal one of them, Zoki, they look really tasty. :)
ОдговориИзбришиHugs, my dear friend!
Fee free to help yourself. Thank you. Have a wonderful weekend. Hugs:))
Избриши