Pekmez na malo drugačiji način sa drugačijim ukusima...probajte, može da vam se dopadne.
Sastojci:
50 g meda
sok od 1 limuna
1 kašičica cimeta
1/2 kašičice svežeg đumbira, izrendanog na sitnu stranu
prstohvat soli
prstohvat muškatnog oraha
prstohvat mlevenog klinčića
Priprema:
U dublju i veću šerpu staviti kruške sa sokom od limuna, dodati med, cimet, đumbir, prstohvat soli, muškatni orah i klinčić i sve promešati i pustiti da na osrednjoj temperaturi provri, smanjiti na vrlo nisku temperaturu, poklopiti, ali ne potpuno, ostaviti malo da para izlazi napolje i tako krčkati oko 50 minuta...povremeno promešajte, specijalno na kraju kuvanja kad se zgusnulo, da vam ne izgori.
Sipati u vruće tegle.
Prijatno!!!!!
Kraljica kruška! Mirisna, ukusna...
ОдговориИзбришиHvala Nina. Ove kruške nam je prijatelj dao, ustvari moj muž ih je ubrao i nama je to veliko zadovoljstvo da možeš sam da ubereš, jer toga nema ovde često.Mnogo više volim jabuke od krušaka, ali jedem ih jer su domaće.
ИзбришиPraviću.nisam nikad ado sada! Bar ne ovako
ОдговориИзбришиProbaj, nama se jako dopalo, idealno za doručak ili za palačinke.Hvala ti puno.
Избриши