петак, 05. септембар 2014.

Punjene paprike sa kinoom i mesom

Punjene paprike obožavam i davno ih nisam pravila...




 Sastojci:


7-8 komada belih paprika za punjenje
1 velika glavica crnog luka
pola struka praziluka
3-4 čena pasiranog belog luka
1šargarepa
kašika seckanog peršuna
šoljica od 100 ml quinoe ili pirinča
200 g mlevene piletine ili mesa po vašoj želji
2 kašike pirea od paradajza
1 kašika brašna
1 kašičica mlevene crvene paprike
začini po ukusu;biber, vegeta,so
maslinovo ulje za prženje

Priprema:

U veći i dublji tiganj sipati maslinovo ulje,zagrejati na osrednjoj temperaturi i dodati sitno seckani crni luk,pržiti oko 5 minuta,povremeno promešati.Dodati sitno seckani praziluk i rendanu šargarepu,prodinstati, nemojte dodavati više ulja,ako je potrebno, dodajte po malo vode, na kraju dodati pasirani beli luk i propržiti ga veoma kratko.

Staviti quinoa u cediljku i ispirati je hladnom vodom dok vam voda nije više bela, dodati je uprženom luku i prziti je nekoliko minuta, na kraju dodati mleveno meso i proprziti dok meso ne promeni boju.Dodati seckan peršun i začiniti sa vegetom, biberom i solju,dodati pola kašičice mlevene crvene paprike, ili po vašem ukusu. Sve dobro sjediniti.

Paprike oprati,iseći im poklopce i očistiti od semenki, napuniti ih sa smesom,poklopiti sa poklocima ili po želji sa paradajzom ili krompirom. Naređati ih u šerpu.

U tiganj, u koji ste pržili povrće i meso, sipati oko litar i po do dva litra vode, dodati pire od paradajza i dobro ga rastvoriti u vodi, dodati jednu kašiku brašna,pola kašičice mlevene crvene paprike,vegetu i biber po ukusu i sve to dobro sjediniti. Sipati preko paprika da vam paprike budu više od pola u toj tečnosti.

Rernu zagrejati na 180*C šerpu sa paprikama poklopiti i pustiti da se paprike peku oko pola sata, otklopiti ih i peći ih još malo da vam dobiju finu rumenu boju a sos da se malo ukuva.



Poslužiti ih sa hlebom ili pire krompirom.



Ovako spremljene paprike su veoma ukusne i ja ih poslužim samo sa hlebom, sosa ima dosta, tako da možete da umoćite hleb i paprike nisu suve.

Ove paprike mogu biti i posne, slobodno izbacite meso, povećati količinu povrća i količinu kinoe na dve šoljice.
Ja volim kad ima dosta kinoe ili pirinča, vi ako volite više da ima meso, smanjite količinu kinoe ili pirinča.

Prijatno!!!!!

4 коментара:

  1. Divan je recept.I kinou volim zato što je dolična zamena za testenine i pirinač

    ОдговориИзбриши
  2. Ja je obožavam..jesi li videla da prave testeninu od njenog brašna? Odlične su, isprobala sam ih.

    ОдговориИзбриши
  3. evo vratila sam se na recept ponovo --- trebaće mi ;))) hvalaa

    ОдговориИзбриши