Jako mi se dopao ovaj recept jer majčinu dušicu obožavam i vrlo često je koristim u svojoj kuhinji.
Sastojci za teglu od 1.5 l
150 g meda sa ukusom majčine dušice
200 g šećera
korica od 1 limuna
korica od jedne pomorandže
5 klinčića
5 do 7mirisnih krušaka ( viljamovke )
3 male vezice majčine dušice
2 male klementine, odvojene na parčiće
Priprema:
Pustiti da provri, smanjiti temperaturu na osrednjo nisku, dodati očišćene kruške i pokriti sa okruglim papirom za pečenje ( da bi vam sve kruške bile potopljene u tečnost da bi se poširale podjednako ) i poširati ih oko 40 minuta ili dok vam kruške ne omekšaju ali da se ne raspadaju. ( Dužina kuvanja puno će zavisiti od vrste krušaka i koliko su zrele.Ja sam moje poširala samo 10 minuta, jer nije više bilo potrebno. )
Pripremiti 3 male vezice majčine dušice, oprati ih dobro i vezati ih sa koricom mandarine, ako ne uspete, samo ih dobro obavite okolo vezice.
Očistiti mandarine i ako je moguće očistiti ih i od opne onoliko koliko možete.Zatvoriti teglu. ( ako hoćete da ih imate za zimu, onda morate da ih pasterizujete, u tom slučaju, poširati ih mnogo kraće ,jer ćete ih još dokuvati u vodi )
Ja ću ovako pripremljenu teglu da ostavim u podrumu i videću koliko dugo može da stoji a da se ne pokvari.
Ovako pripremljene kruške u lepo dekorisanoj tegli su idealni poklon za predstojeće praznike.
Prijatno!!!!!
It's so interesting! I've never tried something like this before. What does it taste like?
ОдговориИзбришиHave a wonderful day, my dear Zoki! It's raining again here...
It taste heavenly good. Try it and you will love it. It rains here to. Hugs my dear friend:))))
Избриши