Mi jako volimo hleb sa belim lukom i sirom, takozvani garlic bread. Probajte, možda će se dopasti i vama.
Sastojci:
100 g slanog putera
1 do 2 kašike sitno iseckanog peršuna
3 do 4 čena pasiranog ili sitno iseckanog belog luka
50 g lako topljivog sira
2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Za ovu vrstu hleba, najbolje je ako imate stari hleb, ali ništa ne fali ako je hleb svež.
Ja nisam imala nikakav hleb i prvo sam umesila moju brzu verziju hleba koji se ne mesi, jedan sam ostavila za sutra a jedan sam koristila za ovo. Napravila sam ga da je duži a uži.
U manju šerpicu staviti puter i 2 kašike maslinovog ulja,i pustiti da se puter otopi, dodati pasirani beli luk i pržiti ga sa puterom, samo da zamiriše,skloniti sa ringle i ostaviti da se malo prohladi i tek onda dodati peršun,sve promešati zajedno.
Neki lako topljivi sir, Gouda, mozzarella ili cheddar, iseći na manje i tanje parčiće i ugurati ih između šnita, već premazanog hleba.
Ne treba više od 15 minuta,možda ne treba ni toliko.
Prijatno!!!!!!
Направо е фантастичво това хлебче! Очите ми останаха!
ОдговориИзбришиHvala Yoli.
ИзбришиOdlična ideja da se iskoristi stari hleb!
ОдговориИзбришиU poravu si, a deca i mi odrasli, svi volimo ovakvu vrstu hleba. Pozdrav.
ИзбришиJednostavno a odlično!
ОдговориИзбришиZa mene, jedan od najboljih načina kako iskoristiti stari hleb.Pozdrav Snežana.
ИзбришиUdavila bih se u ovakvim veknama ☺
ОдговориИзбришиJoj, nisam ni ja bolja. Hleb ne jedem, ali ovako pripremljen,ne znam šta mi je dosta.
ИзбришиTi si ČUDO! Pa ovo je fenomenalno.Ide u omiljene recepte.Pozz
ОдговориИзбришиHvala draga moja....volim takve zalogajčiće i volim da ih podelim sa svima, jer sam sigurna da ima još takvih kao što sam ja. Grlim te i pozdrav.
ОдговориИзбришиSavršeno!:)
ОдговориИзбришиSandra, hvala ti.
Избриши