четвртак, 4. септембар 2014.

Slano pecivo sa krem sirom

Vrapci na grani već znaju za moju slabost.......................pecivo:))))))



Sastojci:
originalni link sa nekim malim izmenama

125 g hlebnog brašna
400 g + 50 g svenamenskog brašna
250 ml toplog mleka
125 ml tople vode
7 g suvog ili 25 g svežeg kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica ili po ukusu, soli
60 g otopljenog neslanog putera
2 jaja

i još:

90 g putera
150 g krem sir

Priprema:


U toplu vodu staviti suvi ili sveži kvasac, kašičicu šećera,promešati i ostaviti sa strane.

Oba brašna prosejati i 50 g ostaviti sa strane, trebaće vam kad rastanjujete testo, da vam se ne lepi.

U brašno dodati toplo mleko,rastopljen i prohlađen puter,so,umućena jaja i nadošli kvasac i sve to dobroooooo umesiti, mesiti oko desetak minuta, dok vam na testu ne počnu da izlaze mehurovi.Testo treba da bude po malo lepljivo. Ja sam sve vreme " mesila " mikserom, sa spiralnim produžecima.

Pobrašniti radnu površinu sa malo brašna i blago premesiti, samo da se brašno uhvati svuda okolo za testo. Oblikovati u loptu i vratiti u vanglicu,pokriti sa najlon folijom i ostaviti na toplom mestu da se testo udupla u količini.

Naraslo testo isipati na radnu površinu, podeliti na pola i svaku polovinu ponovo premesiti.

Pobrašniti radnu površinu, rastanjiti testo u krug i uzeti 25 g omekšalog putera i premazati preko testa.

Krug iseći na 16 trouglova i na početku svakog trougla staviti po parčence krem sira i zaviti u kiflicu.


Staviti zavijene kiflice na pleh, preko koga ste stavili pek papir i kad završite sa svim kiflicama, prekriti ponovo sa providnom folijom i ostaviti 20 minuta da se kiflice "odmore".

Dok se prva tura odmara, vi sad tako isto uradite i sa drugim delom testa.

Posle 20 minuta odmaranja, preostalih 40 g putera otopiti i premazati prvi deo ( ostavite polovinu otopljenog putera i za drugi deo kiflica )

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C oko 15 do 20 minuta ili dok vam blago ne porumene.

Pečene kifle, ako želite možete premazati sa još malo otopljenog putera, a i ne morate.



Prohladiti ih i poslužiti tople sa mlekom, jogurtom, kefirom, pivom...šta god vi volite.


Prijatno!!!

2 коментара: