Uskoro će početi vreme kad ćemo se češće viđati sa prijateljima na slavama i druženjima...evo vam idealne ideje za predjelo ili kao sitno zalogajčići,uz čašu vina i razgovora.
Sastojci:
250 g bobice grožđa
1 kašika maslinovog ili ulja od avokada
1 kašičica cvet soli ( organic flower sea salt )
1/4 kašičice sveže samlevenog bibera
1 kašika aceto balsamico ( koristila sam belo )
75 do 100 g izmrvljenog kozjeg sira, ili po vašem ukusu
24 parčića tostiranog baget hleba
25 g tostiranih i sitnije iseckanih oraha
1 kašika meda
1 kašičica sitno iseckane majčine dušice / timijana
Priprema:
Staviti u jednu posudu, preliti sa maslinovim ili uljem od avokada,pobiberiti,posoliti, dodati sitno iseckanu majčinu dušicu / timijan i ja sam dodala i prstohvat mešavinu italijanskih začina. Sve dobro promešati i staviti na pleh, koji ste prekrili papirom za pečenje.
Rernu zagrejati na 160*C i peći na tihoj temperaturi, oko 35 do 40 minuta,povremeno promešajte.
Zrna treba da ostanu cela ali po malo naborana.
Prijatno!!!!
Odlicna kombinacija. Rado bih jedan sada...
ОдговориИзбришиHvala ti puno, draga moja...nema ih više, ali nije ih teško ponovo napraviti. Hvala što si svratila. Topli pozdrav.
ИзбришиZorice ovo je jako finoooo, odmah sam zabilježila, odlična mi je kombinacija i super izgleda !
ОдговориИзбришиBranka, nećeš da pogrešiš ako ih napraviš. Hvala ti puno.
Избриши