недеља, 31. мај 2015.

Twisted snail buns ----------KuVarijacije

Za ovomesečnu blogersku igricu, KuVarijacije, koju je osmislila Maja sa bloga Cooks and Bakes smo izabrali twisted snail buns, koje bih ja prevela sa puž peciva...pravila sam ih dosta puta ali uvek sa nekim punjenjima i meni su poznata kao turska peciva, jer kao takve sam ih prvi put i videla na nekom turskom blogu...



Sastojci:

500 g brašna
150 ml mleka
150 ml tople vode
7 g suvog ili 20 g svežeg kvasca
50 ml ulja
1 kašičica šećera
1 1/2 kašičica soli

i još:

1 jaje
1 kašičica soli
malo  ulja

Priprema:

U malu zdelicu staviti toplu vodu, šećer i kvasac, izmešati i ostaviti da se kvasac podigne.

U vanglicu prosejati brašno ( ja obično za peciva, hlebove i pogače mešam brašno, koristim sve namensko i hlebno brašno i testa su mi bolja na taj način. Ovde sam, stavila 300 g sve namenskog brašna i 200 g hlebnog brašna ) dodati so i izmešati sa brašnom.
Dodati ulje,nadošli kvasac i mleko i zamesiti testo, istresti na radnu površinu i umesiti glatko i elastično testo. Vratiti nazad, premazati testo sa malo ulja i pokriti sa providnom folijom i ostaviti na toplom mestu da testo naraste.

Naraslo testo podeliti na 8 jednakih delova i svaki deo premesiti i rastanjiti u pravougaonik veličine 25cm X 15cm. Zaseći pravougaonik u trakice oko 2cm debljine, ali samo u sredini testa, stranice se ne smeju zaseći, moraju ostati u celini ( pogledajte originalni recept, ja sam zaboravila da uslikam )  i početi da uvijate od jednog ćoška,( prvi put kad budem pravila testo, uslikaću postupak da vam bude lakše ) i kad ste zavili rasečeno testo,uviti u pužić.


Staviti na pleh, koji ste prekrili papirom za pečenje i to isto uraditi i sa preostalim delovima testa.
Pokriti sa providnom folijom i ostaviti na toplom mestu da testo još jednom naraste.


Naraslo testo premazati sa umućenim jajetom, solju i nekoliko kapi ulja i peći, u prethodno zagrejanoj rerni  na 200°C oko 15 minuta ili dok vam lepo ne porumene.

Poslužiti tople sa jogurtom, kiselim mlekom, kefirom....


Prijatno!!!!

6 коментара:

  1. Zoko, divne fotkice i puzici okupani suncem.:))

    ОдговориИзбриши
  2. Volim tvoje fotke "na suncu" ;) Deluju baš toplo i pune su boja, baš kao i ovi pužići.

    ОдговориИзбриши
  3. Meni se te slike najlepše...nemam baš dobra svetla za unutrašnjost, tj mali foto studio..možda ćemi mužđ napraviti kad završi prizemlje...to bi bilo super. Hvala ti puno.

    ОдговориИзбриши