петак, 5. јун 2015.

Punjena pohovana piletina

Ovaj recept sam videla na FB na jednoj od stranica koje pratim i baš mi se dopalo, naravno da sam morala da isprobam.


 Sastojci:

po 2 manja pileća odkoštana karabataka po osobi
začini po ukusu biber,vegetin mix za piletinu,beli luk u prahu, italijanski začin
po 1 parče šunke za svaki karabatak
sušeni paradajz
po jedan isečen štapić lako topljivog sira za svako parče mesa
1 do 2 jaja
50 ml mleka
brašno
mrvice ( koristila sam panko )
ulje

Priprema:

Piletinu oprati i očistiti od viška masnoće. Ja kupim već odkoštane karabatake, a vi ako ih nemate, vrlo je lako izvaditi kosku, izvadite je sami. Skinuti kožicu.
Tučkom za meso istanjiti meso. Ja ih obično stavim u kesu za zamrzivač, da mi ne prska svuda i tako ih istanjim.
Svako istanjeno parče mesa začiniti sa začinima koje vi volite sa obe strane,pokriti sa providnom folijom i ostaviti bar sat vremena u frižider.

Pripremiti sve što vam je potrebno za pripremu.
Iseći parčiće sira, pripremiti šunku, hlebne mrvice, brašno,umućeno jaje sa mlekom, supšeni paradajz iseći na štapiće .

Na papir za pečenje staviti parče mesa, preko mesa staviti parčiće isečenog sušenog paradajza, preko staviti parče šunke i preko šunke staviti parče lako topljivog sira ( ja sam koristila gouda ) i sve ta zaviti.

Parčići od karabatka su kratki i ako je potrebno, zatvoriti ih sa čačkalicama ili uvezati kuhinjskim koncem ( ja sam koristila po dve kuhinjske čačkalice za svako parče )
Napraviti prvo sve parčiće i zaviti ih.

Svako parče pripremljenog mesa prvo uvaljati u brašno, onda u jaja i na kraju u hlebne mrvice.
Ostaviti vrlo kratko u frižider.( ovo možete da uradite i nekoliko sati pre nego što je potrebno da pripremite ručak.

Zagrejati malo ulja u veći tiganj i staviti sve pripremljene parčiće mesa i pržiti vrlo kratko,samo da porumeni i okrenuti i drugu stranu da porumeni.


Izvaditi parčiće koje ste propržili i staviti ih na pleh, koji ste prekrili pek papirom.
Peći ih u prethodno zagrejanoj rerni na 175°C oko 30 minuta ( deo sira će se istopiti i icuriti..ili sam ja stavila previše )
Izvaditi čačkalice i poslužiti toplo sa salatom i pire krompirom.



Prijatno!!!!



4 коментара:

  1. Анониман5. јун 2015. 23:52

    Sve što je sa piletinom me interesuje! Jako lep recept Zoki

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala ti, draga moja. Kod nas piletina uvek prolazi.

    ОдговориИзбриши
  3. Vrlo primamljivo izgleda. Piletina je večita inspiracija kod nas;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, draga moja Nale. Kod nas je ista sitruacija,volimo je na svaki mogući način.

      Избриши