Nešto iz turske kuhinje...recept mi se izuzetno dopao, ali nikako da dođe na red da ga napravim.
Sastojci:
250 g mlevene govedine / jagnjetine
2 crvene paprike
3 zelene, po malo ljutkaste paprike
2 paradajza
1 glavica crnog luka
65 ml ulja
1 kašika paradajz pirea
1 kašika pire od paprika ( ajvar )
kumin, paprika, so, biber
jogurt
sitno iseckan beli luk
peršun
Priprema:
Oprati ih,osušiti kuhinjskim papirom i izbockati sa oštrim nožem na nekoliko mesta.
Peći ih na 200°C oko 20 do 25 minuta.
Izvaditi iz rerne i ostaviti da se potpuno ohlade,oljuštiti ih i sitno iseckati.
Dodati pire od paradajza i paprike ( ja nisam imala pire od paprika i koristila sam ajvar ) i pržiti zajedno nekoliko minuta, dodati mlevenu govedinu ili jagnjetinu ( ja sam koristila mlevenu teletinu ) i pržiti na osrednjoj temperaturi, dok se meso ne uprži.
Skloniti sa ringle, dodati so, malo mlevene paprike ( i ne morate, ja je nisam dodavala ) i mleveni biber i sve promešati i probati da li je dovoljno slano.
Sipati u tanjir plavi patlidžan sa mesom, sipati nekoliko kašika jogurta sa belim lukom, preko,posuti sa sitno iseckanim peršunom i poslužiti toplo.
Prijatno!!!!!
Domaćica za ovomesečnu blogersku igricu "Ajme,koliko nas je " je naša blogerica Jela sa bloga " Jelina Jela " koja nam je zadala temu plavi patlidžan i njoj šaljem ovaj recept.
Domaćica za ovomesečnu blogersku igricu "Ajme,koliko nas je " je naša blogerica Jela sa bloga " Jelina Jela " koja nam je zadala temu plavi patlidžan i njoj šaljem ovaj recept.
Divan recept s patlidžanom!Uostalom svi Vaši recepti su odlični! :)
ОдговориИзбришиOd srca ti hvala a ovaj ručak nas je oduševio..plavi patlidžan obožavamo na bilo koji način.Topli pozdrav.
Избриши