Idealan ručak za tople dane, spremljeno sve za pola sata.
Sastojci za preliv:
60 ml maslinovog ulja
2 pune kašike dižon ( Dijon ) senfa ili koji vi koristite
2 pune kašike meda
sok od 1 manjeg limuna ili po ukusu
pola kašičice suvog estragona
1/4 kašičice morske ili himelajske soli
1/4 kašičice sveže samlevenog bibera
Sastojci za pasta salatu:
300 g integralne paste
100 g mladog graška u ljusci ( snow peas )
1 veći čen sitno iseckanog belog luka
4 struka mladog luka
pola crvene paprike babure
pšola žute paprike babure
pola narandžaste paprike babure
2 pune kašike sitno iseckanog peršuna ili korijandera
2 velika zrela avokada
Priprema:
Dok se pasta kuva priprtemiti svo povrće.
Ja sam koristila ovaj grašak, koji se ovde zove snow peas, vi, ako ga nemate, koristite mladi grašak.
Napraviti preliv.
U zdelicu staviti sve sastojke za preliv i umutiti sa malom žicom ili viljuškom.
Oceđenu pastu preliti sa ledenom vodom i ostaviti da se potpuno ocedi.
Poslužiti rashlađeno.
Prijatno!!!!
Domaćica za ovomesečnu blogersku igricu "Ajme,koliko nas je " je naša blogerica Maja sa bloga "Cooks and Bakes " koja nam je zadala temu luk i njoj šaljem ovaj recept.
Ovakva i slicne salate su nam ceste na meniju tokom ljetnih vrucina. Em se brzo napravi (bez rerne), em se moze iskoristiti sta ima u frizideru. Super!
ОдговориИзбришиJa obično pravim ovakve salate za ručak kad smo prethodnog dana jeli malo više nego obično, onda da izbalansiram..Hvala.
ОдговориИзбриши