четвртак, 11. јун 2015.

Preliv od jagoda

...za palačinke, vafle,sladoled, pancakes .....


Sastojci:

450 g dobro zrelih, svežih ili smrznutih jagoda
100 g šećera
185 ml soka od pomorandže
korica od pomorandže ili nekoliko kapi prirodnog ulja

Priprema:

U manju šerpicu staviti oprane i očišćene jagode, dodati sok od pomorandže,šećer i koricu pomorandže. ( ja sam koristila prirodno ulje pomorandže )
Pustiti da provri, kad provri, smanjiti temperaturu i kuvati dok se ne zgusne. ( ja sam kuvala oko 20 do 25 minuta )
Tokom kuvanja skidati penu koja se nakupi okolo ivice šerpice.

Kad se zgusnulo, imate dve opcije, da procedite sa delićima jagoda ( to nemojte bacati, od toga uz dodatak još jagoda možete napraviti džem ) ili da sa štapnim mikserom sve smrvite i tek onda procediti. ( ja sam uradila na ovaj drugi način )

Sipati u teglicu i zatvoriti,koristiti po potrebi.
Od ove količine dobićete oko 250 ml preliva.
Čuvati na hladnom ali ovo nije preliv koji se pravi za zimu, već nešto što ćemo brzo potrošiti.


Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар