Avokado jako volimo, ali ga ne jedemo tako često, nekad ga kupim i zaboravim za njega,trudim se, da kad ih kupim da ih iskoristim..juče svratih u prodavnicu da kupim majčinu dušicu ( moja se smrzla ove zime ) i vidim baš lep avokado.
Sastojci:
1 avokado
2 tvrdo kuvana jaja
3 struka mladog luka
limunov sok
so,biber
sitno iseckan peršun
Priprema:
Skuvati jaja,ohladiti,oljuštiti i iseckati ih sitnije.
Avokado iseći na kocke i preliti sa limunovim sokom i izgnječiti sa viljuškom kockice, ali ne pootpuno, ostaviti da ima manjih komadića.
Mladi luk oprati, i iseći na sitne kolutiće,zeleni i beli deo.
Peršun sitno iseckati.
Sve pripremljene sastojke staviti u zdelu, dodati so i biber po ukusu,izmešati.
Hleb ili kajzerice malo prepeći u rerni, napuniti ih sa masom od jaja i avokada i poslužiti, ako želite, možete iseći paradajz na kolutove i staviti i njih na sendvič.
Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар