субота, 20. јун 2015.

Salata od lubenice

Pre nekoliko nedelja smo bili na svadbi i ova salata nam je bila poslužena, moram da vam kažem da sam bila vrlo skeptična dok je nisam probala a onda mi je bilo žao što je nema više...najzad stigoh da je danas ponovo napravim....ako imate prilike, probajte je, nećete se pokajati.


Sastojci za dve porcije:

četvrtina lubenice ( ili po želji )
100 g kozjeg ili kravljeg sira
1 puna kašika sitno iseckane mente / nane
50 ml belo balsamico sirće
ljubičasti luk

Priprema:

Lubenicu, koja nema semenke iseći na kockice za jedan zalogaj.
Iseckati nanu vrlo sitno i ostaviti nekoliko listića za dekoraciju.
U činiju staviti kockice lubenice, dodati nanu i belo balsamico sirće i svi dobro izmešati.
( na svadbi je bilo crveno balsamico sirće,ja više volim belo a ako nemate balsamico sirće koristite jabukovo sirće ili sirće koje vi volite )


Sipati marinirane kockice u zdelicu ili u ukrasne čaše, posuti sa tanko isečenim ljubičastim lukom i sirom,ukrasiti sa listićima nane, preliti sa ostatkom tečnosti koja je ostala u zdeli i poslužiti.
( ja sam koristila lubenicu koja je već bila hladna, ako nemate hladnu lubenicu onda je najbolje da je prvo ohladite pa tek onda napraviti salatu.

Nama je bila poslužena na tanjiru kao velika kocka.


Prijatno!!!!

Domaćica za ovomesečnu blogersku igricu "Ajme,koliko nas je " je naša blogerica Maja sa bloga "Cooks and Bakes " koja nam je zadala temu luk i njoj šaljem ovaj recept.

2 коментара:

  1. I''ve never tried something like this, but I love watermelon with cheese. :) It looks great, Zoki!
    Hugs and kisses, my friend! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. My dear Gery, thank you and,please, try it ...it taste very good,sweet watermelon with salty cheese...mmmmm great combination. Hugs, my sweet girl.

      Избриши