среда, 16. децембар 2015.

Sneško Belić

Hladno predjelo, koje će obradovati sve vaše goste, najviše one najmlađe...idealno za Božić i Novu Godinu 



Sastojci: 6 tvrđe kuvanih jaja, 6 kuvanih jaja od prepelice, 1 parče šargarepe ( za nos ), 1 veće parče krastavca ( za kapu ), 12 zelenih listova mladog luka ili vlašac, zrna bibera ( za oči i dugmad ), 2 kašičice pileće paštete, 3 - 4 kašike pesto

Sastojci za pesto: 
1 veza bosiljka, po 4 grančice peršuna i mirođije, 10 do 12 listova spanaća, 2 čena belog luka, 30 g pečenih i oljuštenih lešnika


Priprema: Prvo napraviti pesto.
Sve sastojke staviti u dublju teglu od litre i štapnim mikserom smrviti u glatku i gustu smesu...gustinu odredite onako kako vi volite zato počnite sa manjom količinom ulja i postepeno dadjte u smesu.
Neće vam trebati cela količina pesta, ostatak ostaviti u frižider i koristite za druge svrhe.
Ovo se može i kupiti ako nemate sve sastojke da napraviteili ako imate već napravljen pesto, koristite taj koji imate.
Skuvati jaja a jaja od prepelice kuvati samo 2 minuta od kada vam voda provri, ohladiti i oljuštiti.
Odseći malo dno da jaja mogu da stoje ravno i veoma pažljivo izvaditi žumanca iz jaja, posebno kokošja,posebno prepeličina.
Žumanca od kokoške izgnječiti sa viljuškom i dodati pesto i sve sjediniti,( najbolje po vašem ukusu ) i isto tako žumanca od prepelice izgnječiti i dodati paštetu i sve izmešati.
Napuniti špric ili neku kesu za zamrzivač,odseći joj vrh i pažljivo istisnuti smesu u belanca.

Kokošje jaje staviti na dno,preko staviti jaje od prepelice.
Od krastavca napraviti kapu pa sve probosti sa čačkalicom i oba jajeta da mogu da stoje uspravno.
Zelene listove mladog luka staviti na desetak sekundi u mikrotalasnu pećnicu da omekšaju i zavezati ih kao šalove.
Od bibera napraviti oči i dugmad na kaputiću a od šargarepe napraviti nosić.
Od zelenog lišća mladog luka napraviti metlicu i zavezati na čačkalicu i ubosti u donji deo sneška.
Poslužiti kao predjelo i ukrasiti vaš oval sa predjelom.


 Prijatno!!!!




27 коментара:

  1. Одговори
    1. Nale, ja kad sam ih videla, oduševila sam se kao malo dete. Hvala ti punoooo.Pozdrav.

      Избриши
  2. They look so cuteeeeeeeee, Zoki!!! Bravo!!! You truly warmed my heart! Thank you so much!!! Hugs :)

    ОдговориИзбриши
  3. Odavno nisam videla nesto ovako slatko i mastovito!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Jelena i radujem se što sam ovo podelila sa vama...deca će im se posebno obradovati. Topli pozdrav.

      Избриши
  4. Одговори
    1. Od srca ti hvala, svi mi učimo jedno od drugog i zašto ne podeliti ono što se zna i nauči.

      Избриши
  5. Tiki is great, her ideas are great, too! :) And your snowmen are soooos sweet! :) Well done, Zoki, I 'll make them, too.
    Have a nice evening, my dear friend! :)

    ОдговориИзбриши
  6. I can not agree more with you regarding TiKi's blog...great blog, great idea"s .Thank you so much, my dear friend and have a great evening.Hugs.

    ОдговориИзбриши
  7. Preslatki, pravi za ovo doba godine! <3 <3 <3

    ОдговориИзбриши
  8. Preslatka ideja, mislim da ce im se najmladji najvise obradovati... a i oni stariji, koji su jos uvek deca u dusi.:)))

    ОдговориИзбриши
  9. Savršeno ! Ovi snjegovići bi sigurno svakoga razveselili, prekrasno si ih napravila, meni bi ih bilo žao pojesti iako vjerujem da su ovako iskombinirani ukusni i dobri !

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Oni najmlađi bi im se najviše obradovali a i mi odrasli.Meni su mnogo lepi kao dekoracija. Pozdrav, draga Branka.

      Избриши
  10. Dakle Zorice,zbilja si majstor recepata i za odrasle i za decu.Ovi sneškići su fenomenalni!Pozdrav :)

    ОдговориИзбриши
  11. Od srca ti hvala, draga Dobrila...ovo je zaista fina ideja i za deci i za odrasle.

    ОдговориИзбриши
  12. bas su cute I decorativni, a ti Miice imas strpljenja ... okus tvoje hrane je jos tu negdje na mojim taste bads, jedna si od 4 osobe u mom zivotu cija hrana mi je bila bas ono perfect, nista dodati ili oduzeti <3

    ОдговориИзбриши