300 g brašna
185 g putera
3 kašike šećera
500 ml vode
1 kašika vaniline esencije
1 kašičica strugane limunove korice
6 jaja
po potrebi ulje za prženje
Sastojci za glazuru:
130 g šećera u prahu
1 kaćičica (7 ml) vaniline esencije
2 kašike (30 ml) tečne pavlake
Priprema:
U veću šerpu ili dubok tiganj sipati ulje i pustiti da se polako zagreva, ako imate termometar proverite da temperatura dostigne 180*C, ako ne onda da vam bude ulje toplo kao za krofne.
U šerpicu sipati vodu,šećer, puter i pustiti da
provri, kad je provrelo dodati brašno pa varjačom mutiti testo, dok ne
počne da vam se odvaja od stranica šerpe i dok na dnu šerpe ne počne da
vam se hvata beli talog od brasna, znači onda je brašno kuvano.
Ohladiti testo ( ja sam ga isipala na čistu granitnu ploču,kamen je i brzo se hladi).
Ohladiti testo ( ja sam ga isipala na čistu granitnu ploču,kamen je i brzo se hladi).
Ohlađenom testu dodavati jedno po jedno jaje i
svaki put dobro izmutiti mikserom, dok ne dobijete finu vazdušastu
smesu. Ovaj postupak vam je
isti kao za princes krofne. Na kraju dodati vanilinu esenciju i
nastruganu limunovu koricu.
Od papira za pečenje iseći dvadesetak manjih kockica 10cm X 10cm.
Puniti špric za tulumbe ( u originalnom receptu kaže puniti poslastišarsku kesu sa otvorom velike zvezde (1M Wilson) mene je mrzelo da tražim taj otvor, zato sam koristila špric za tulumbe, pa na svaki kvadratić istisnuti smesu u obliku kruga. Uraditi tako dok imate testo.
Svaki kvadratić,zajedno sa testom, stavljati u vruće ulje, i ne stavljati više od 4 komada ( bar toliko može u mom dubljem tiganju)
Od papira za pečenje iseći dvadesetak manjih kockica 10cm X 10cm.
Puniti špric za tulumbe ( u originalnom receptu kaže puniti poslastišarsku kesu sa otvorom velike zvezde (1M Wilson) mene je mrzelo da tražim taj otvor, zato sam koristila špric za tulumbe, pa na svaki kvadratić istisnuti smesu u obliku kruga. Uraditi tako dok imate testo.
Svaki kvadratić,zajedno sa testom, stavljati u vruće ulje, i ne stavljati više od 4 komada ( bar toliko može u mom dubljem tiganju)
Posle tridesetak sekundi, sa štipaljkama za
salatu izvuči papir i pustiti ih da se prže, sve dotle dok vam fino ne
prumene, okrenuti ih i pržiti i sa druge strane.
Ispržene krofne ređati na kuhinjski papir da se ocede od masnoće.
U prah šećer dodati dve kašike tečne pavlake i vanilinu esenciju sve dobro sjediniti pa kuhinjskom četkicom bogato premazati krofne.
Nisam sigurna, jer nisam probala, kako bi bilo da se ove krofne ispeku u rerni, na način na koji pečemo princes krofne ( ne setih se ranije, da ispečem samo jednu, da isprobam)
Prijatno!!!!!
Ispržene krofne ređati na kuhinjski papir da se ocede od masnoće.
U prah šećer dodati dve kašike tečne pavlake i vanilinu esenciju sve dobro sjediniti pa kuhinjskom četkicom bogato premazati krofne.
Nisam sigurna, jer nisam probala, kako bi bilo da se ove krofne ispeku u rerni, na način na koji pečemo princes krofne ( ne setih se ranije, da ispečem samo jednu, da isprobam)
Prijatno!!!!!
Aufff...ovo tera vodicu...ma sta vodicu...poplavu ;-) na usta! Divno izgledaju!
ОдговориИзбришиHvala ti puno, draga moja Sanja....Srećna Vam Nova 2016 godina!
ИзбришиBRAVOOOOOOOOO ZOKI
ОдговориИзбришиHvala ti, draga moja Rado............
ИзбришиMe ha encantado su receta es deliciosa,abrazos y buen año 2016
ОдговориИзбриши