Brz i jeftin ručak
Sastojci:
200 g sušene slanine
4 paprike babure
250 g šampinjona
1 mala glavica crnog luka
200 ml kisele pavlake
2 jaja
2-3 kašike peršuna
3 čena pasiranog belog luka
1 ljuta papričica
po ukusu: biber,vegeta,so
Priprema:
U veći i dublji tiganj staviti slaninicu da se malo proprži.( originalni recept nije imao slaninicu, ja sam morala da je dodam jer joj je bilo krajnje vreme da se upotrebi ),Izvaditi i ostaviti na stranu.
Dodati sitno seckan luk i po potrebi dodati još kašiku dve maslinovog ulja,dodati sitno seckanu ljutu papričicu (ako ne volite ljutkasto, izbacite je) i to pripržiti i na kraju dodati sečene šampinjone i pržiti ih dok vam voda ne uvri,povremeno promešajte.
Skloniti sa vatre i malo prohladiti.
U prohlađenu smesu dodati umućena jaja, kiselu pavlaku,pasiran beli luk,sitno seckan peršun i začine po vašem ukusu.
Oprane paprike raseći na pola.
U prohlađenu smesu dodati umućena jaja, kiselu pavlaku,pasiran beli luk,sitno seckan peršun i začine po vašem ukusu.
Oprane paprike raseći na pola.
Se ve muy exquisito para un entrante .Feliz Año Nuevo Zorica muchas bendiciones,abrazos
ОдговориИзбриши