среда, 9. децембар 2015.

Plantain sa sirom i hrskavom slaninom



Plantain je  vrsta banane koja se koristi za kuvanje, ja sam ih do sada pravila samo slatke a ovo mi je prvi put da ih pravim u slanoj verziji i jako su mi se dopale...za vas, koji imate prilike da ih kupite, probajte ih na ovaj način.



Sastojci:
1 plantain banana po osobi
2 tanke šnite slanine
50 g nekog malo boljeg lako topljivog sira
2 pune kašike ajvara
1 puna kašičica ljute tučene paprike
peršun

Priprema:
Plantains oprati i osušiti kuhinjskim papirom.

Slika je sa neta
Preseći ih na polovinu, malo raširiti prstima i dodati u sredinu šir isečen na štapiće.


Peći u prethodno zagrejanoj rerni oko 20 do 25 minuta, dok se sir ne otopi i malkice porumeni.
U isto vreme možete peći i šnite slanine dok ne budu hrskave.
Ocediti slaninu od ulja, utapkati višak masnoće sa kuhinjskim papirom i iseckati oštrim nožem, što sitnije možete.
Ajvar izmešati sa tučenom paprikom.




Ovu drugu sam malo previše otvorila po sredini, ali je podjednako ukusna.


Prijatno!!!!

4 коментара:

  1. I've never tried something like this, but I would like to! It looks so yummy, Zoki!
    Hugs and kisses, my dear friend!

    ОдговориИзбриши
  2. Uh, zvuči tako zanimljivo...nisam kuhala sa plantains!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam uvek do sada pravila u slatkoj verziji,ovo mi je prvi put u slanoj i jako mi se sviđa.

      Избриши