четвртак, 17. децембар 2015.

Korpice

Recept je iz velike knjige narodnog kuvara i ja ove korpice redovno pravim za slavu ili za neka veća sllavlja, ovog puta sam ih napravila u obliku pralinica.


Sastojci:
200 g    čokolade za kuvanje
250 g    putera
višnje iz slatka

Priprema:
Čokoladu i puter otopiti, stalno mešajući, na pari.

Pomeriti šerpicu i mešati dok se malo ne prohladi.

U korpice ili kalupiće za praline, sipati po kašiku čokolade, preko čokolade staviti višnju ili dve iz slatka i sipati preko ostatak čokolade, ali ih ne puniti do kraja.

Ukrasiti ih sa nekim šarenim žele bonbonicama ili ušećerenom trešnjom sa drščicom, koju ste prethodno umočili u čokoladu

Ostaviti da se ohladi na sobnoj tempetaturi i kad se stegne ostaviti ih na hladnom.

Recept vam može poslužiti i za posne dane, ako umesto putera stavite margarin.

Prijatno!!!







8 коментара:

  1. Elegantno i neodoljivo... <3 Divno izgledaju.

    ОдговориИзбриши
  2. koliko pralinica ispadne Zoko od ove mere (Biljana 23o2)

    ОдговориИзбриши
  3. Biljana, puno zavisi od kalupa u koji praviš, meni je izašlo oko 24 komada.

    ОдговориИзбриши
  4. mislila sam na Vaš kalup --- ok čisto da znam orijentacije radi ...

    ОдговориИзбриши
  5. Prelijepe! Tope se u pogledu i kao da osjetim taj savršeni okus! Nikad dovoljno riječi za reći ti sve što zaslužuješ! Hvala od srca!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Frana, od srca tebi hvala i ovo je moj prvi recept koji sam postavila na coolinariku, koliko se sećam to je recept iz Velikog Narodnog Kuvara.Pozdrav.

      Избриши