четвртак, 17. децембар 2015.

Korpice

Recept je iz velike knjige narodnog kuvara i ja ove korpice redovno pravim za slavu ili za neka veća sllavlja, ovog puta sam ih napravila u obliku pralinica.


Sastojci:
200 g    čokolade za kuvanje
250 g    putera
višnje iz slatka

Priprema:
Čokoladu i puter otopiti, stalno mešajući, na pari.

Pomeriti šerpicu i mešati dok se malo ne prohladi.

U korpice ili kalupiće za praline, sipati po kašiku čokolade, preko čokolade staviti višnju ili dve iz slatka i sipati preko ostatak čokolade, ali ih ne puniti do kraja.

Ukrasiti ih sa nekim šarenim žele bonbonicama ili ušećerenom trešnjom sa drščicom, koju ste prethodno umočili u čokoladu

Ostaviti da se ohladi na sobnoj tempetaturi i kad se stegne ostaviti ih na hladnom.

Recept vam može poslužiti i za posne dane, ako umesto putera stavite margarin.

Prijatno!!!







8 коментара: