Recept je iz velike knjige narodnog kuvara i ja ove korpice redovno
pravim za slavu ili za neka veća sllavlja, ovog puta sam ih napravila u
obliku pralinica.
Sastojci:
200 g čokolade za kuvanje
250 g putera
višnje iz slatka
Priprema:
Čokoladu i puter otopiti, stalno mešajući, na pari.
Pomeriti šerpicu i mešati dok se malo ne prohladi.
U korpice ili kalupiće za praline, sipati po kašiku čokolade, preko čokolade staviti višnju ili dve iz slatka i sipati preko ostatak čokolade, ali ih ne puniti do kraja.
Ukrasiti ih sa nekim šarenim žele bonbonicama ili ušećerenom trešnjom sa drščicom, koju ste prethodno umočili u čokoladu
Ostaviti da se ohladi na sobnoj tempetaturi i kad se stegne ostaviti ih na hladnom.
Recept vam može poslužiti i za posne dane, ako umesto putera stavite margarin.
Prijatno!!!
Elegantno i neodoljivo... <3 Divno izgledaju.
ОдговориИзбришиbaš tako
ИзбришиHvala, draga moja Nale.
ОдговориИзбришиkoliko pralinica ispadne Zoko od ove mere (Biljana 23o2)
ОдговориИзбришиBiljana, puno zavisi od kalupa u koji praviš, meni je izašlo oko 24 komada.
ОдговориИзбришиmislila sam na Vaš kalup --- ok čisto da znam orijentacije radi ...
ОдговориИзбришиPrelijepe! Tope se u pogledu i kao da osjetim taj savršeni okus! Nikad dovoljno riječi za reći ti sve što zaslužuješ! Hvala od srca!
ОдговориИзбришиFrana, od srca tebi hvala i ovo je moj prvi recept koji sam postavila na coolinariku, koliko se sećam to je recept iz Velikog Narodnog Kuvara.Pozdrav.
Избриши