уторак, 22. децембар 2015.

Slatke kiflice

Kifli nikad dosta, ja volim da isprobam nove recepte i ovaj mi se jako dopao za slatke kifle, ako imate vremena,probajte ih i vi.



 Sastojci:
 
675 g brašna za hleb + 1 kašika
75 g šećera + 1 kašičica
14 g suvog kvasca
1 kašičica soli
2 jaja
260 ml mleka
100 g otopljenog putera
nastrugane limunove ili pomorandžine korice
džem po vašem izboru

Za premazivanje:

1 žumanac
3 kašike mleka
prah šećer

 Priprema:

Zagrejati mleko da bude toplo ali ne i vruće, dodati kvasac,šećer i jednu kašiku brašna sve dobro izmešati i ostaviti na stranu da naraste.

U veću zdelu za mešenje staviti brašno, šećer i kašićicu soli i sve promešati. Napraviti udubljenje,dodati otopljen puter,naribanu koricu limuna ili pomorandže,blago umućena jaja i nadošli kvasac Izmešati sve sa varjačom i istresti na radnu površinu i dobro umesiti, da dobijete glatko i elastično testo,možda će vam biti potrebno još malo brašna,meni nije bilo potrebno..Oblikovati ga u loptu,pokriti sa providnom folijom i ostaviti na toplom da raste,oko sat vremena.


Naraslo testo premesiti i kidati male loptice,rastanjiti ih da vam donji deo bude malo širi od gornjeg,na donji deo staviti kašičicu džema po vašem izboru, ja najviše volim od kajsija,uviti prema unutra levu i desnu stranu,na gornjem delu zarezati nekoliko puta i uvijati kao rolnicu dok je uvijate malo ih razvlačiti sa strane.


Uvijene kifle ređati na pleh koji ste postavili papirom za pečenje,prekriti ih providnom folijom i ostaviti oko pola sata da naraste.

Narasle kifle premazati  umućenim žumancetom sa 3 kašike mleka.

Peći ih u prethodno zagrejanoj rerni na 170*C oko 20 do 25 minuta ili dok vam blago ne porumene.

Prohladiti ih, posuti šećerom u prahu i poslužiti



Prijatno!!!!

Нема коментара:

Постави коментар