уторак, 14. март 2017.

Dinstane gljive sa vinom i prženim jajetom ( Sherried Mushrooms with Fried Eggs on Toast )

Baš nije lako prevesti naziv jela sa engleskog na srpski..ali kako god da se zove, ovo je odličan ručak, ili večera, šta god da vama više odgovara.


Sastojci: 30 ml maslinovog ulja + za premazivanje hleba,300 g gljiva po izboru, so i biber, 1 mala glavica crnog luka, 65 ml suvog belog vina, 4 parčeta nekog finog hleba oko 1.5cm široko, 2 kašike ne slanog putara, 4 jaja. krupnije sečen peršun

Priprema: U veći tiganj zagrejati 30 ml maslinovog ulja da bude dobro vruće i u to dodajte gljive, koje ste prethodno očistili i isekli na malo deblje komadiće i pržiti oko 3 minuta i povremeno ih promešajte. Dodati sitno iseckan crni luk, smanjiti temperaturu na osrednju i pržiti još, sve zajedno oko 3 do 4 minuta, ili dok luk i gljive ne omekšaju, dodati belo vino ( ovde se ustvari koristi suvi cherry, koji ima malo drugačiji ukus od vina, ali ga ja nisam imala i koristila sam belo vino ) i pržiti sve zajedno dok vino ne ispari. Umesto vina se može koristiti i apple cider, ( ovo je za one koji ne konzumiraju alkohol, ali on i ovako ispari tokom kuvanja, pa je izbor vaš ) Posoliti i pobiberiti po ukusu.Skloniti sa ringle i ostaviti na stranu.

Isečen hleb premazati sa maslinovim uljem i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C.
Izvaditi iz rerne, po želji posuti sa malo izrendanog sira i vratiti nazad u rernu da se malo sir otopi.

Za to vreme, na dve kašike putera ispržiti jaja na oko, mi volimo da su rovita a vi ih ispržite onako kako ih vi volite.

 Na svako parče hleba staviti deo gljiva, rasporedite da imate dovoljno za sva 4 parčeta, preko staviti po jedno jaje i posuti sa krupnije isečenim peršunom.
Poslužiti toplo.

Ja sam  napravila po jedno jaje za nas dvoje i stavila sam gljive na donje parče, preko jaje i poklopila sa drugim parčetom hleba i jela sam kao zatvoreni sendvič, dok je muž jeo "otvoren" sendvič.


Нема коментара:

Постави коментар