уторак, 7. март 2017.

Lemon curd & yogurt fool

Idealan desert ili doručak u čaši...


Sastojci:  500 g gustog grčkog jogurta,300 g lemon curd,200 g malina,15 g prah šećera,neki keks za serviranje a može i bez

 Lemon curd:  8 žumanaca, 215 g šećer, 125 ml sveže isceđen sok od limuna, korica od 2 limuna, 170 g putera isečenog na kockice

Priprema: U šerpu sipati vodu a preko nje staviti zdelu u kojoj ćete pripremiti lemon curd, pazite da vam zdela ne dodiruje vodu.
Staviti žumanca u zdelu i žicom za mućenje ih umutiti , dodati šećer i dalje mutiti, dodati limunovu koricu i sok i dalje mešati.
Kuvati, mešajući dok se ne zgusne, to može da traje od 10 do 20 minuta.
Kad se zgusnulo, dodavati kockicu po kockicu putera ali kad dodate prvu kockicu, mešajte dok se ne istopi i tako svaki put za svaku kockicu.
Gotovu masu procediti kroz cediljku, baciti koricu od limuna i masu sipati u teglicu ili u šta već hoćete da čuvate.
Ohladiti do sobne temperature i tek onda ostaviti u frižider, najmanje dva sata pre nego što ćete poslužiti.Najbolje je napraviti dan pre.U frižideru može da stoji od 5 do 7 dana.

Gusti jogurt ( koji sam ja ostavila preko noći da se cedi u cediljku u frižideru ) pomešati sa lemon curd-om a i ne morate ( ja sam jedan deo izmešala a drugi deo nisam ) i sipati u 4 manje čaše, onako kako vi volite.
Dobro rashladite.


Maline, mogu i zamrznute, izmešajte sa prah šećerom, ako su zamrznute, odmrznite ih prvo. i malo kašikom ih zgnječiti da otpuste sok ( ovo važi za sveže maline ) sipati preko rashlađenog deserta i poslužiti sa keksom po vašem izboru. ( kod nas je bez keksa )


Prijatno!!!!


3 коментара: