субота, 18. март 2017.

Irish krem liker sa belom čokoladom

Juče je bio  St. Patricks Day, koji Irci slave i u čast njihovog dana, danas ćemo se poslužiti sa njihovim likerom...jako se brzo napravi a užitak je veliki. Mi ne pijemo likere, i zato ću ovaj liker pokloniti mojoj prijateljici, pa neka se ona sladi i za nas.

Happy St. Patrick's Day!!!! ( sa malim zakašnjenjem )


Sastojci: 250 ml slatke pavlake, 400 ml kondenzovanog mleka, 325 do 375 ml dobrog škotskog viskija, 1 kašičica instant espresso kafe, 1 kašičica vanilinog ekstrakta, 1/4 kašičice bademovog ekstrakta, 60 g bele kvalitetne čokolade.

Priprema: Otopiti čokoladu na pari i kratko je prohladiti.
U blender sipati  slatku pavlaku, kondenzovano mleko, viski, prohlađenu belu čokoladu, vanilu ( ja sam koristila vanilla paste i zato na mojim slikama vidite semenkice vanile, mogla sam da procedim da ih nema, ali meni lično ne smetaju a prijateljica, ako joj smetaju, može da procedi ) kafu, bademov ekstrak i sve dobro sjediniti.


Sipati u flašu ( dobićete oko 750 ml likera )  ili u nekoliko manjih flaša, zatvoriti i čuvati u frižideru a ako ste sipali u manje flaše, ukrasite ih sa nekim prigodnim priveskom i lepom etiketom i poklonite ih svojim prijateljicama za Uskrs ili rođendan.


Ovako pripremljen liker može da stoji u frižideru 3 do 4 nedelje a možda i duže. Budite sigurni da kupite svežu slatku pavlaku.


Prijatno i živeli!!

6 коментара:

  1. Ooooo svaka cast, ne mogu ni da zamislim kako je ukus dobar 😍

    ОдговориИзбриши
  2. Одговори
    1. Evo ja nudim, pa ko god hoće, može da dobije ovaj liker.Hvala ti i pozdravljam te.

      Избриши
  3. Анониман19. март 2017. 14:49

    Draga Zoki , ne smem ovo momentalno što ne znači da mi se ne dopada, probala sam ga ranije i ovde je St Patricks Day veliki praznik i mogu misliti d aje u domaćoj verziji još bolji.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Biće vreme kad ćeš smeti, sad uživaj u nečemu drugom...srećno i ljubim te:)))

      Избриши