среда, 15. март 2017.

Parfe od bele čokolade sa želeom od malina ( Raspberry White Chocolate Cheesecake Parfaits )

Kako mi je teško prevesti sa engleskog na srpski jezik i da zvuči pravilno..ali bez obzira na prevod, ovaj desert je fantastičan
Ja nisam ljubitelj, niti moj muž, čokolade, ali tu i tamo pojedemo po neki put.
Ovog puta nam je bila igrica na Coolinarici i zadatak je čokolada...mi ćemo pojesti u ovih nekoliko dana više čokolade nego za celih godinu dana. Volim da učestvujem u ovim igricama, puno puta otkrijemo mnogo lepih recepata...


Sastojci za kremu od malina: 500 ml smrznutih malina,50 g šećera,1 kašičica limunovog soka, 2 kašičice gustina,1 kašika vode ( možda će trebati još malo vode )
Sastojci za kremu od sira: 250 ml slatke pavlake, 50 g prah šećera, 1 kašičica vanilinog ekstrakta, 30 ml likera od malina ( ne mora ) 250 g krem sira, 120 g bele čokolade, sveže maline i menta za dekoraciju

Priprema: U šerpicu staviti smrznute maline, šećer i limunov sok i kuvati na tihoj temperaturi dok se voće ne počne da raspada, a to možete i kašikom da pritiskate voće.
U zdelicu izmešati 1 kašiku vode sa gustinom, ako je pregusto, dodati još malo vode. da dobijete glatku tečnost. Sipati u šerpicu sa malinama i kuvati sve zajedno dok se ne zgusne. Skloniti sa ringle i ptocediti kroz cediljku da odstranite sve semenkice. Ostaviti na stranu da se ohladi do sobne temperature.

Otopiti čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj rerni.
Umutiti slatku pavlaku sa šećerom i ostaviti sa strane.
Umutiti krem sir sa šećerom u prahu, dodati  vanilu, liker od malina dok ne dobijete penastu masu, dodati otopljenu i prohlađenu čokoladu i sjediniti sve zajedno. Na kraju, spatulom umešati umućenu slatku pavlaku i sjediniti sve zajedno.

Sipati u 4 ili 6 čaša,poravnjati, preko sipati kremu od malinai poravnjati kašikom i ostaviti da se dobro rashladi u frižideru.


Poslužiti sa svežim malinama i listićima nane. Po želji, možete ostaviti malo kreme od sira i špricom napraviti ružicu odozgore.


Prijatno!!!!


5 коментара:

  1. Анониман16. март 2017. 12:19

    Nisam ni ja ljubitelj čokolade,ali s'vremena na vreme dobijem itekako želju da je degustiram, a kada je ovako u kombinaciji sa malinama , još je bolja.

    ОдговориИзбриши
  2. Kombinacija odlicna a o izgledu da ne pricamo Zalosno je pojesti sve to iz case a i boje ruza su bozanstvene Sta reci kao i uvek odlicno Pozdrav

    ОдговориИзбриши