петак, 24. март 2017.

Healthy Chocolate Cherry Almond Crispy Treats

Ovo je tako dobro, da smo i nas dvoje, koji ne volimo čokoladu, uživali u ovim kolačićima..da znate, jednom kad počnete da ih jedete, ne možete da se zaustavite..


Sastojci: 120 g ekspandiranog braon pirinča, 30 g suvih trešanja ili brusnica, 25 g cacao  nibs***50 g tostiranih i sekanih pekan oraha i badema, 300 g polugorke čokolade ( čokolada za kuvanje ) krupna so, po želji.

Priprema: Pekan orahe i badem ispeći u rerni, samo da malo zamirišu. Ostaviti sa strane da se ohlade. Cacao nibs su parčići od zrna kakao ( pročitajte više o ovom ovde a izgledaju ovako ) i moji nisu bili prethodno pečeni, te sam i njih vrlo kratko ispekla u rerni, oko 4 do 5 minuta, izvaditi i njih i ostaviti da se ohlade.

U veću zdelu staviti ekspandiran pirinač, dodati sitnije sečene suve trešnje ili brusnice, dodati cacao nibs i seckane pikan orahe i bademe.Ostaviti na stranu.

Čokoladu iseckati na sitnije parčiće i otopiti na pari, ili u mikrotalasnoj rerni. Kratko je prohladiti i sipati u zdelu sa ostalim sastojcima  i sve dobro izmešati da se sjedini.


Manjom kašikom za sladoled vaditi masu i stavljati na pek papir. Od ove količine ćete dobiti jako puno, ali da znate, da se jako brzo i pojedu.


Ja sam dobila oko 60 ovakvih kuglica ( u zavisnosti koliko velike ih pravite ) Po želji ih posuti sa krupnom morskom solju, ja nisam.

Ostaviti ih da se stegnu i ohlade.


Rasahlađene staviti u papirne korpice, i spakovati ih u kutiju, koju možete da zatvorite i čuvati ih na hladnom mestu.

Uživajte u njima. Kad se stegnu, čokolada na njima neće biti sjajna, ako imate onaj kolačarski vosak, možete ga koristiti da bi vam kolačići bili sjajni. Ja ga nemam i ne verujem ni da ću ga kupiti, meni su ovakvi, kakvi jesu, sasvim dobri.


2 коментара:

  1. Što volim ovakve slatke grickalice, pune čokolade, oraha... pravila sam i ja nešto slično sa šarenim expandiranim pirinčem, obožavam ga...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno...sećam se i ja tvojih kolačića sa eksšpandiranim šarenim pirinčom,ne sećam se sastojaka, ali sam sigurna da je odlično.Pozdrav draga moja Požarevljanko.

      Избриши