четвртак, 29. септембар 2016.

Brze burek rolnice

Pre nekoliko dana smo kuvali po aktuelnoj Cool Chefice sa Coolinarike, Mersihe....Mersiha ima dosta lepih recepata, puno slatkih torti i kolača. Ja sam izabrala 8 recepata, od kojih ću dva da podelim sa vama, jer su mi se zaista dopali.
Prvi recept, koji ću da vam predstavim je brze burek rolnice i ako imate vremena, pripremite ih i vi.


Sastojci:
350 g mlevenog mesa po izboru
4 osrednja krompira
1 manja glavica crnog luka
2 čena belog luka
malo peršuna
ulje 
so i biber
kore za pitu.

Priprema:
Ja sam koristila kore za baklavu, ( phyllo ) jer nisam imala druge kore a vi, ako imate kore za pitu, koristite njih.
Pošto su mi kore pretanke, za svaku rolnicu sam koristila po dve kore, vama, koji imate naše kore, dovoljna je i po jedna kora, jer ove rolnice zaista treba da bude male.

U tiganj sipati jednu do dve kašike ulja i zagrejati.

Dok se ulje greje, iseckati sitno crni luk, ja dodajem i praziluk i obično stavljam onaj tamno zeleni deo i sipati u tiganj i pržiti dok luk ne omekša.
Dodati sitno iseckan beli luk, krompir, koji ste očistii i isekli na sitne kockice i mleveno meso, po vašem izboru. ( ja koristim ne masnu svinjetinu, jer je volim a vi možete i mešano, govedina,teletina...) i ispržiti samo dok meso ne pobeli.
Dodati sitnije sečen peršun,pobiberiti, ( ja volim kad ima dosta bibera ) posoliti i dodati vrlo malo suvog začina. Izmešati i ostaviti da se kratko prohladi.

Uzeti jednu koru, premazati je sa molo ulja i ako koristite vrlo tanke kore, staviti još jednu koru preko prve, premazati je sa malo ulja i ostaviti od početka kore prazno oko 5cm i onda staviti pripremljen fil. Ja obično stavljam fil na užu stranu kore jer volim da mi rolnice imaju više navoja sa korama.
Pokriti sa ostavljenim praznim delom kora i zaviti malo čvršće u rolat.

Pripremiti pleh, prekriti sa pek papirom i ređati zavijene rolne. Ako možete, ostavite malo praznog mesta između, ja volim kad mi je pečeno sa svih strana.

Kad završite sa uvijanjem rolni, premažite sa vrlo malo ulja preko i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C i peći oko 25 minuta ili dok vam lepo ne porumeni.

Pečene burekčiće ostaviti da se ohlade, iseći na manje komade i poslužiti tople sa jogurtom, kiselim mlekom ili hladnim pivom.

Mersiha, hvala ti na odličnom receptu za ove male burekčiće.

Prijatno!!!!

1 коментар: