среда, 11. јун 2014.

Guacamole salsa dip

Za društvo i vas, idealna umakalica uz čašu hladnog piva.



Sastojci:

2 avakada
1 mala glavica ljubičastog luka
2 ljute papričice jalapeno
3 do 4 paradajza šljivara
100 ml kisele pavlake
2 čena belog luka
1 puna kašika sitno iseckanog korijandera
50 g žutog cheddar sira (ostaviti malo za odozgore )
2 kašike soka od limete
morska so i sveže samleven biber

i još:

kukuruzni čips, pita hleb....

Priprema:

Povrće oprati, luk iseckati na sitnije kockice, beli luk sitno iseckati, korijander oprati i sitno iseckati, 3 paradajza iseći na pola i očistiti od semenki i soka, papriku očistiti od semenki te i nju sitno iseckati.
Sve to staviti u jednu veću zdelu, dodati sok od limete i izrendani sir.

Avokado iseći na pola, izvaditi meso avokada staviti u jednu posudicu i izgnječiti sa viljuškom, dodati kiselu pavlaku,sve promešati,posoliti i pobiberiti po ukusu.

Sipati u zdelu, iz koje ćete poslužiti, posuti sa ostatkom sira, četvrti paradajz iseći, ocediti od soka i ukloniti semenke, sitno iseckati i posuti preko sira.

Pokriti sa providnom folijom, ohladiti u frižideru i poslužiti sa kukuuznim čipsom, tostiranim pita hlebom....i uživajte............


Prijatno!!!!

6 коментара:

  1. Znam guacamole ,znam i salsa ali nisam nikad pravila a la Zoki kombinaciju.Super!

    ОдговориИзбриши
  2. Joj nti si moja velika devojčica i evo ti razlog da probaš.Zagrljaj.

    ОдговориИзбриши
  3. Divno. Odlicna ideja za gledanje predstojecih utakmica :)

    ОдговориИзбриши
  4. Volim ovakve namaze i ovaj mi je super, odlično kada se okupi društvo, a za mene vrijeme da konačno malo više koristim avokado !

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni je ovo idealno predjelo, dok mi pečemo roštilj,gosti mogu sa nečim da se posluže. Topli pozdrav.

      Избриши