Kelerabu obožavam i vrlo često je jedem, nekada kao salatu, nekada samo je isečem na komade i jedem tako, nekada punjenu, nekada kao čorbicu, ovaj recept sam sam videla sasvim slučajno na blogu, koji dosta dugo pratim i rešila sam da je napravim na moj način....mi smo oduševljeni sa ovom salatom, nama je ovo bila večera.
Sastojci:
600 do 700 g kelerabe ( kod mene su to bile 3 glavice )
100 g gustog jogurta / kiselo mleko
100 g kisele pavlake
3 čena belog luka
3 struka mlada luka
1 kašika sitno iseckanog peršuna
2 kašike sitno iseckane sveže nane
2 kašike limunovog soka
1 kašika maslinovog ulja
po ukusu so i sveže samleven biber
sumak ili mlevena crvena paprika
Priprema:
Oljuštiti kelerabu i iseći na manje kockice i staviti ih u zdelu.
U drugu činiju staviti jogurt / kiselo mleko, kiselu pavlaku, sitno iseckan beli luk, sitno iseckan mladi luk, limunov sok, maslinovo ulje, sitno iseckan peršun i nanu,so i biber i sve dobro sjediniti sa žicom za mućenje.
Preliti preko kelerabe, promešati i posuti sa sumakom ili crvenom paprikom i ostaviti da se ohladi ili odmah poslužiti. Po izboru ukrasiti sa listićima sveže nane.
Moji sastojci su svi bili hladni i nisam je rashlađivala, već sam je odmah poslužila.
Idealna salata za večeru ili kao prilog uz roštilj.
Prijatno!!!!!
Зори и аз обичам алабаша така,че в момента в който го мерна по пазарите ще се възползвам от твоето предложение...Много ми хареса салатката ти!
ОдговориИзбришиПоздрави:)!
Milena, hvala ti puno. Thank you so much, my dear. Regards:))
ИзбришиZoki, it sound so tasty! I'll definitely try it, thanks for sharing! :)
ОдговориИзбришиHugs and kisses, my friend!
Oh, I shouldn't forget.. Your pictures are wonderful! :)
Gery, this salad is so good and if I could I will eat it every day. Thank you so much, my sweet Gery. Hugs and kisses:))
ИзбришиE vala i ja bih ovo mogla svakog dana!
ОдговориИзбришиDžoli moja, ja bih mogla na voću i povrću da živim ali volim i meso po neki put. Pozdrav i zagrljaj za vas dve.
ИзбришиKeleraba bas i nije mnogo koristena u mojoj kuhinji; pamtim !
ОдговориИзбришиJoj Jasna, ja je jedem kao jabuku i na svaki mogući način i mi je obožavamo. Hvala i topli pozdrav.
ИзбришиHvala na receptu, imam je bas puno u basti i volim je
ОдговориИзбришиMolim i baš mi je drago da naiđem na nekog ko ih voli, koliko i mi. Ovde na blogu imam još nekoliko recepata za kelerabu,ako ukucaš u pretraživač keleraba, izbaciće ti recepte. Topli pozdrav.
Избриши