уторак, 24. јун 2014.

Missouri Vegetable Casserole

Pre trideset i nešto godina, kad sam bila potpuno nova domaćica u kuhinji, naručivala sam recepte, koji su bili  u vidu kartica na kojima su bili razni recepti i koji su se zvali Great American Recipes....ima ih jedna puna kutija, koja mi stoji u podrumu i pre nekoliko dana, kad sam tražila nešto u ostavi, naletim na ovu kutiju sa starim receptima...malo sam gledala kroz njih, našla dosta interesantnih recepata koje bih volela da isprobam i evo jedan od njih je danas pripremljen za ručak. Vrlo sličan našem đuveču a opet se razlikuje.


Sastojci:

200 g pirinča dugog zrna  ( može i braon pirinač )
2 do 3 kašike putera
1 manja glavica crnog luka
2 velike šargarepe
200 g šampinjona
1 osrednja glavica brokule
pola crvene i pola žute paprike ili 1 veća crvena babura
2-3 čena belog luka
375 ml pileće supe
so i biber i suvi začin po ukusu
1 kašika sitno iseckanog peršuna
50 g žutog cheddar sira

Priprema:

Na puteru ( ako ne volite ukus putera staviti ulje ) ispržiti crni luk, dok ne omekša.Dodati šargarepu isečenu na kockice i pržiti na ostrednjoj temperaturi oko 3 minuta,dodati šampinjone isečene na četvrtine,i njih propržiti samo nekoliko minuta, dodati brokule iskidane na cvetiće, beli luk, koji ste sitnije iseckali i pirinač.
Sve izmešati, pobiberiti, posoliti, dodati suvi začin i peršun i naliti sa pilećom supom, vi,koji ne jedete meso, nalite sa povrtnim temeljcem ili vodom. Poklopiti sa poklopcem i kuvati/dinstati oko 20 minuta ili dok vam pirinač ne omekša, ali ne potpuno.



Sa viljuškom malo pomeriti pirinač i tu staviti po malo izrendanog žutog sira ( ja sam koristila mešavinu đutog cheddar sira i dimljen gouda sir ), tako raditi dok ne utrošite sav sir.

Rernu zagrejati na 190*C, staviti posudu u rernu i peći samo dok se sir ne otopi i malo ne porumeni.


Poslužiti toplo.

Ja sam umesto crnog luka koristila struk praziluka i po svom sam dodala šampinjone, inače u originalnom receptu ne idu šampinjoni.
Ovde možete da menjate povrće po vašem izboru, umesto brokula može karfiol, mogu se dodati još i tikvice,sitno iseckan celerov štapić, malo ljute paprike....
Ovako pripremljen rućak je još lepši sledećeg dana,pa probajte.



Prijatno!!!!!

6 коментара:

  1. Одговори
    1. E baš je tako Nina...odličan je i sledećeg dana.Topli pozdrav.

      Избриши
    2. Анониман24. јун 2014. 18:28

      Već pomislih gde si.Odličan je ovo ručak,kao i uvek kod tebe

      Избриши
    3. Džoli moja, nije me bilo nekoliko dana, išli smo na kratak odmor ...van grada kod prijatelja i namerno nisam htela da nosim IPod sa sobom,htela sam da se posvetim svojim prijateljima, šetnji i uživanjuLjubim te.

      Избриши
  2. Volim ova lijepa, ukusna i zdrava povrtna jela, sve je puno boja i dobrog okusa kao u ovom vašem ručku, odlično !

    ОдговориИзбриши