Krompir volim na svaki mogući način, ovako pripremljen krompir možete poslužiti kao prilog ili kompletan ručak sa zelenom salatom.
Sastojci:
700 g krompira
40 g nekog tvrdog sira ( cheddar,gouda,emmental )
4 struka mladog luka
1 kašika sitno iseckanog peršuna
morska so i sveže samleven biber
malo maslinovog ulja
Priprema:
Krompir dobro oprati sa četkicom i staviti da se kuva, nemojte ga ljuštiti.Dodati malo soli. Kad je krompir kuvan, ocediti ga od vode i ostaviti da se potpuno ohladi.
Ohlađen krompir oljuštiti i izrendati na krupno.
Staviti u veću činiju.
Sir izrendati na sitnu stranu, mladi luk oprati i sitno iseckati i dodati zajedno sa peršunom u činiju,pobiberiti i posoliti po ukusu i sve dobro sjediniti sa vašom rukom.
Od smese praviti malo deblje krokete oko 4-5cm duge i ređati ih na pleh prekriven pek papirom. Pripremljene krokete preliti sa malo maslinovog ulja.
Rernu zagrejati na 230*C ( 450F ) i peći pripremljene krokete oko 15 minuta ( kroketi će se malo smanjiti, zato je važno da ih napravite malo deblje ) okrenuti ih i peći još 15 minuta dok vam lepo ne porumene i ne budu hrskavi.
Ja sam moje pravila u obliku kuglica i onda ih malo spljeskala odozgore, tako da sam dobila malo tanje krokete/ pljeskavice.
Poslužiti ih tople sa nekim sosom za umakanje...domaći kečup ili neki ljutkasti džem.
Prijatno!!!!
Zoki, ovi kroketi su sjajni!!!
ОдговориИзбришиOd srca ti hvala,draga Nina
ИзбришиSjajno zvuce pravimo ih uskoro!
ОдговориИзбришиNadam se da će vam se dopasti.
ИзбришиUuuu ovo ću sutra ili prekosutra praviti! :D
ОдговориИзбришиDrago mim je i nadam se da će biti po tvom ukusu.
ИзбришиDivan recept, odlično izgledaju!
ОдговориИзбришиHvala Tamara i veoma su ukusni.
Избриши