субота, 28. јун 2014.

Hladna čorba od povrća

Kad imamo toplotne udare vrlo često nam se i ne jede, evo jedne fine čorbice, bez termičke obrade, koja će vas rashladiti i zadovoljiti vaša čula ukusa.



Sastojci:

3 velika paradajza
1 manji krastavac
2 šipke celera
po ukusu korijander,peršun ili bosiljak
1 mala glavica ljubičastog luka
1 ljuta papričica
1 do 2 kašike jabukovog sirćeta
morska so i sveže samleveni biber
nekoliko kašika maslinovog ulja

Priprema:

Svo povrće oprati i iseći na manje komade i staviti u blender, dodati ulje, sirće, so i biber i sve dobro izmiksati u glatku smesu. ( ja paradajz i krastavac ne ljuštim, vi kako hoćete )

Dodati vodu i razredite čorbicu po vašem ukusu.

Sipati u neku zdelu i staviti u frižider da se dobro rashladi.

Sipati u čaše ili u zdelice, ukrasiti sa dodatnim začinskim biljem i poslužiti.


Prijatno!!!!!


4 коментара:

  1. Može jedna odmah??? Na ovih 37 stepeni...

    ОдговориИзбриши
  2. Uh Nina, ja crkavam od 29*C i kažem mužu, zatvaraj sve, moramo da pustimo klimu a kako li je tek tebi na 37*C.Lele majko, daću ti i dve samo da se ohladiš.Pozdravljam te puno.

    ОдговориИзбриши
  3. Ovakve juhice su uvijek dobro došle, mi nemamo naviku jedenja hladnih juha, ali uvijek dođe vrijeme za započeti, možda bude baš sa ovom juhom :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Joj Branka, kad je toplo i sa ovolikom vlagom u vazduhu, ništa mi se ne jede a i ne razmišljam da kuvam i pored klime u kući. Volim leto, ali ne volim ovu sparinu i vlagu.

      Избриши