Za sve ljubitelje vegan hrane, ili za vas koji to niste a volite ovakve čorbice
Sastojci:
500 g svežih špargli
200 g mladog graška
samo beli deo praziluka ili 4 struka mladog luka
4 čena belog luka
5-6 listova bosiljka,ili po ukusu
750 ml povrtnog temeljca ili obične vode
60 ml kokonat pavlaka
po ukusu morska so i sveže samleveni biber
Priprema:
Špargle oprati i iseći na sitnije delove i staviti u šerpu, u kojoj ćete kuvati čorbicu. Dodati mladi grašak ( može i smrznuti, ako nemate svež ), opran i sitnije sečen praziluk ili mladi luk, u zavisnosti koji koristite i cele čenove belog luka.
Naliti sa povrtnim temeljcem ili sa običnom vodom i kuvati samo dok špargle ne omekšaju,oko desetak minuta.
Sipati sve u blender, dodati sitno iseckan bosiljak i kokos pavlaku, koja,kad ste otvorili konzervu kokosa, je skupljena gore na poklopcu i okolo stranica,skinuti to i staviti u blender, ili, ako hoćete možete to sve izmešati i dodati duplu količinu kokosovog mleka u čorbicu i sve to izmiksati sa blenderom ili štapnim mikserom.
Ovu čorbicu možete poslužiti toplu ili hladnu, izbor je vaš...mi smo je jeli toplu.
Prijatno:)))
Нема коментара:
Постави коментар