уторак, 7. април 2015.

Krompir zavijen u slaninu

Imate društvo i hteli biste da im poslužite našto malo drugačije...ovo je odlično kao toplo predjelo ili,uz zelenu salatu, ili bilo koju drugiu salatu, može vam biti i ručak.


Sastojci:

1 do 2 krompira po osobi
4 šnite dimljene slanine po krompiru
1 kašičica mediteranskog ili italijanskog začina
1 kašičica vegetinog miksa za krompir

Priprema:

Krompir oprati i pod mlazom vode dobro izribati sa četkicom za krompir.
Iseći krompir na četvrtine pa onda,još svaku četvrtinu na pola, ili, ako su krompiri manji onda samo na četvrtine.
Posuti i odozgore sa malo italijanskog ili mediteranskog začina, ja sam posula i sa malo začina koji se zove montreal chicken
Povegetiti sa mixom za krompir, ali ne puno, jer slanina je već slana, posuti sa italijanskim ili mediteranskim začinom.
Šnite slanine preseći na pola i obmotati krompir po sredini sa polovinom šnite slanine.
Ja sam svaku šniticu slanine učvrstila sa čačkalicom jer sam se bojala da mi se ne odmotaju, nije bilo potrebe, jer svaki završetak slanine sam stavila da mi bude ispod krompira.
Za nas dvoje je bilo dovoljno 3 veća krompira.



Uključiti rernu na 200°C i staviti da se peče oko 35 minuta ili dok vam krompir nije ispečen a slanina bude hrskava.

Napraviti salatu po izboru i poslužiti toplo.


Prijatno!!!!

8 коментара: