Videh da su kod vas počeli da izlaze divlje šparoge, pa zašto ih nebi napravili i na ovaj način...može vam biti prilog, ili uz neku povrtnu supicu ili čorbicu, i kompletan ručak...
Sastojci:
1 šnita tanko sečene dimljene slanine po zavežljaju
po ukusu začini; beli luk u prahu, sveže samleven biber, mediteranski začin
maslinovo ulje
Priprema:
Možete uzeti samo jednu ili dve šparoge i zaviti ih šnitom dimljene slanine celom dužinom.
Meni se mnogo više svideo ovaj način na koji sam ja pravila.
Koristila sam 5 šparoga, zavila sam sa šnitom slanine i stavila na pleh, koji sam prekrila pek papirom.
Ja sam pravila za svaku osobu po jedan zavežljaj.
Takođe se može peći i na roštilju.
Ovo može biti pečeno u rerni ili na roštilju.
Možete takođe poslužiti na posteljici od zelene salate kao lagani ručak ili večeru.
Takođe možete posuti sa sveže izrendanim parmezanom posle pečenja...
Prijatno!!!!
Čim panceta zamiriši, šparuge su odmah slađe
ОдговориИзбришиE baš tako, draga moja Emina....Topli pozdrav.
ОдговориИзбришиMnogo ih volim a slaninica uz to je dodatno fina!
ОдговориИзбришиTi si kao i ja...volim ih, nije važno na koji način su pripremljene.
Избриши