среда, 22. април 2015.

Zavežljaji

Videh da su kod vas počeli da izlaze divlje šparoge, pa zašto ih nebi napravili i na ovaj način...može vam biti prilog, ili uz neku povrtnu supicu ili čorbicu, i kompletan ručak...


Sastojci:

5 do 6 šparoga po osobi ( u zavisnosti od veličine )
1 šnita tanko sečene dimljene slanine po zavežljaju
po ukusu začini; beli luk u prahu, sveže samleven biber, mediteranski začin
maslinovo ulje

Priprema:

Oprati šparoge i donji, zadebljani deo polomiti ili odseći.
Možete uzeti samo jednu ili dve šparoge i zaviti ih šnitom dimljene slanine celom dužinom.
Meni se mnogo više svideo ovaj način na koji sam ja pravila.
Koristila sam 5 šparoga, zavila sam sa šnitom slanine i stavila na pleh, koji sam prekrila pek papirom.
Ja sam pravila za svaku osobu po jedan zavežljaj.


Poređane zavežljaje preliti sa vrlo malo maslinovog ulja, posoliti, pobiberiti, posuti sa belim lukom u prahu i mediteranskim začinom ili začinom po vašem ukusu.

Zagrejati rernu na 200°C i peći oko desetak minuta ili samo dotle dok slanina ne bude hrskava.
Takođe se može peći i na roštilju.

Ovo je ustvari više ideja nego recept..meni se jako dopalo i spremala sam juče, za uskršnji ručak, kao prilog.
Ovo može biti pečeno u rerni ili na roštilju.
Možete takođe poslužiti na posteljici od zelene salate kao lagani ručak ili večeru.
Takođe možete posuti sa sveže izrendanim parmezanom posle pečenja...

Prijatno!!!!

4 коментара: