Mnogi od nas su imali šunku za Uskrs, neko za doručak sa jajima, neko za ručak i sigurna sam da je mnogima od vas preostala šunka,evo jedan od načina kako iskoristiti deo preostale šunke, možete napraviti da vam bude ručak ili napraviti sendviče, napuniti kuvana jaja i poslužiti kao predjelo ili poslužiti na postelji od zelene salate a takođe možete izdubiti baget i napuniti sa ovom salatom i ostaviti da se stegne i tek onda iseći na parčiće ....sutra ću vam napisati još jedan recept za preostali deo šunke...
Sastojci:
- 350 do 400 g sitno iseckane šunke
3 do 4 veća sitno iseckana kisela krastavčića
2 do 3 pune kašike ajvara
1 puna kašičica senfa
1 do 2 sitno iseckana kuvana jaja
1 štapić sitno iseckanog celera
1 glavica sitno iseckanog crnog luka
1 kašika sitno iseckanog peršuna
150 ml majoneza
1 sitno iseckana ljuta papričica
Priprema:
U multi praktiku je samleti ali ne potpuno nego da imate komadiće veličine pirinča.
Sipati u veću zdelu.
Oceđene obrisati još malo sa kuhinjskim papirom i iseckati ih na sitne kockice.
Dodati sve ostale sastojke, dobro izmešati i poslužiti.
Ideja je odavde sa nekim mojim izmenama.
Prijatno!!!!
Volim ovakve ideje, naročito u mom malom domaćinstvu ad se nešto slavi uvek ostaje. Super!!
ОдговориИзбришиKod nas isto ostaje, spremam uvek šta ko voli , a njih je puno i zato ima i puno hrane.Obično što ostane ispodelim svima po malo, ali ovog puta je bilo previše i nisu svi bili kod kuće, neki su otišli na odmor....nama nije puno ostalo, ali šunke jeste, baš je bila velika...drugi put će biti mnogo manja. Topli pozdrav.
ОдговориИзбриши