понедељак, 6. април 2015.

Sriracha Deviled Eggs

Može biti za uskršnji doručak, predjelo za vaše drage goste ili ideja šta napraviti sa preostalim jajima posle Uskrsa. 



Sastojci:

6 L jaja
3 kašike majoneza
2 kašike sriracha ljutog sosa ili bilo koji drugi ljuti sos
1/4 kašičice ili po ukusu, belog luka u prahu
1/4 kašičice mlevene dimljene crvene paprike
prstohvat ili po ukusu, so

Priprema:

Jaja možete kuvati na mnogo načina, ja sam već pisala o idealno kuvanim jajima a vi ih kuvajte onako kako ih već kuvate.

Skuvana jaja oljuštiti, prepoloviti ih na pola i kašičicom, vrlo pažljivo, izvaditi žumanca.
U zdelu staviti žumanca, majonez,beli luk u prahu,sriracha,so i dimljenu mlevenu papriku.
( Umesto sriracha sosa / umaka, može se koristiti bilo koji drugi ljuti sos ili ajvar, izbor je vaš )
Sve dobro sjediniti.

U špric za ukrašavanje torti staviti pripremljen nadev i istisnuti u već pripremljene polutke od belanaca.
Ukrasiti sa malo ljubičastog luka i peršuna i poslužiti vađe goste.
Kod nas je bilo posluženo sa mirisnom pletenicom i suvim narescima i sirom...



Prijatno!!!

Нема коментара:

Постави коментар