Ništa lepše nego topla čorbica na prohladan,ali sunčan dan.
Sastojci:
150 g dimljene slanine
1 kocka za supu
1 glavica crnog luka
150 ml kisela pavlaka
2 mlade šargarepe
po ukusu so i biber
1 kašika brašna
peršun
voda za kuvanje
Priprema:
Drugu zdelu napuniti sa ledenom vodom i rešetkastom kašikom izvaditi skuvani grašak i staviti ga u ledenu vodu, da grašak zadrži onu njegovu lepu zelenu boju.
Vodu, u kojoj se grašak kuvao ne bacajte, trebaće vam.
Dodati skuvani grašak u šerpicu,sipati polovinu tečnosti u kojoj se grašak kuvao, i štapnim mikserom sve smrviti.
Dodati ostatak tečnosti, kocku za supu,vratiti na ringlu i kuvati, na tihoj temperaturi oko desetak minuta.Povremeno promešati,jer može lako da zagori, zbog brašna u čorbi.
Ako je čorba gusta, dodati još malo tople vode.
*** Umesto vode može se naliti temeljcem, u tom slučaju izostavite kocku za supu.
Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Prijatno!!!!
Super si to sredila i vizuelno na kraju sa malo narančastog i tamnozelenog.Nisam znala za potapanje u ledenu vodu za očuvanje boje!
ОдговориИзбришиHvala Jelsa... ja svo povrće koje kuvam ili blanširam potapam u ledenu vodu, jer sa tom ledenom vodom zaustavljamo proces kuvanja a povrće što se duže kuva, gubi na svojoj hranljivoj vrednosti.
ИзбришиTopli pozdrav i hvala što si posetila moj blog.
Zorice, ne mogu se ovdje prijaviti preko FB , nego preko mail adrese, pa mi ne vidiš ime,
ОдговориИзбришиpuno pozdrava iz Lovrana
Jelka Srzentić Ferenčak
Ljubim te ja....
ИзбришиCorba je fenomenalna. Kakav ukus! Nestala za tren. Hvala, Zorice!
ОдговориИзбришиMirjana, zaista si me obradovala i od srca ti hvala a čorbica da vam je u zdravlje:))))
Избриши